Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad.
Volledig scherm
Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. © ANP

Verhuurverbod voor slecht geïsoleerde huizen, corporaties twijfelen aan haalbaarheid

updateSlecht geïsoleerde huizen mogen vanaf 2030 niet meer verhuurd worden. Het kabinet wil verhuurders zo dwingen snel te investeren in bijvoorbeeld dubbel glas. Dat scheelt huurders een hoge energierekening.

67 reacties

 • Robbert Scholten

  8 maanden geleden
  Kan die probleem maker de jonge niet gewoon weg in de WW,ik vind het een verschrikkelijke man met een ongezonde privé wandel en veel poeha waar niets zinnigs uitkomt,slecht voor de geloofwaardigheid van Rutte die er toch al niet goed voorstaat
 • van Zon

  8 maanden geleden
  de Jonge en Ambitie….dat zit wel goed. Maar dan heb je het wel gehad !
 • S.P Dings

  8 maanden geleden
  Hugo de Jonge lijkt toch zo graag voor ons de dienst te willen uitmaken. Dat bleek al uit zijn houding t.a.v. niet-gevaccineerden tijdens de corona crisis. Nu volgt de dwang naar gemeenten betreffende sociale huurwoningen, de voorrang voor huisvesting van statushouders, de warmtepompverplichting, de toekomstige regelaanpassing voor energielabels van huurdwoningen etcetera. Wow, nooit verwacht, maar nu lijkt Nederland toch ook haar eigen dictatortje te hebben.
 • Frits de Groot

  8 maanden geleden
  @chris wit: de jonge is geen 'pannekoek' maar 'pannenkoek'! beetje behoorlijk nederlands is ook belangrijk.
 • Christa Tache

  8 maanden geleden
  Jaren hebben ze verdiend door slechte huizen tegen soms woeker prijzen te verhuren dus vind dit wel een goede maatregel. Als je iets verhuurd moet het deugen en in orde zijn. Een auto die je huurt accepteer je ook geen wrak van de maand. Een woning hoort ook tochtvrij en onderhouden te zijn. Prima dus om dit bij verhuren als eis neer te leggen. Woon je er zelf in vind ik het wat anders.
 1. Tweede Kamer: Minder ogen op iPads en smartphones om ‘onzichtbare pandemie’ te stoppen
  bijziendheid
  39

  Tweede Kamer: Minder ogen op iPads en smartpho­nes om ‘onzichtba­re pandemie’ te stoppen

  Kinderen en jongvolwassenen moeten meer naar buiten en het aantal schermuren tot een minimum beperken om ernstige bijziendheid te voorkomen. Daarin moeten scholen en gemeentes meer verantwoordelijkheid nemen, vindt de Tweede Kamer. SP, GroenLinks en Partij van de Arbeid willen onderzoeken of een nieuwe wet mogelijk is. Andere partijen vinden dat er spoedig meer buitenspeellocaties moeten komen.