Ankie Broekers-Knol (VVD) staatssecretaris van Justitie en Veiligheid in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Ankie Broekers-Knol (VVD) staatssecretaris van Justitie en Veiligheid in de Tweede Kamer. © ANP

Verkiezingen in aantocht, dus druk op Broekers-Knol (Asiel) neemt verder toe

AnalyseZoals haar voorgangers worstelt ook de nieuwe staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (VVD) met asielzoekers die zich niet laten uitzetten. Met de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar in zicht komt ze verder onder druk te staan, nu collega’s in het kabinet zich in de discussie mengen.

Ze zegt steevast ‘keihard’ te werken met ‘alle mogelijke middelen’ om de ‘problemen’ met kansloze asielzoekers te verhelpen. Niemand die twijfelt aan haar inzet, maar veel vertrouwen in staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (VVD, Asiel) is er ook weer niet in de Tweede Kamer, dat vandaag met haar debatteert.

  1. Geen akkoord Eurogroep over steunpakket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar
    video

    Geen akkoord Eurogroep over steunpak­ket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar

    De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben hun onderhandelingen over een injectie van 540 miljard euro in de Europese economie vanwege de coronacrisis opgeschort. Na een videoconferentie die gisteren om 16.00 uur begon en de hele nacht doorging, bleken vooral Nederland en Italië niet te willen wijken van hun posities over euro-obligaties en het Europese noodfonds ESM. Het overleg wordt morgen voortgezet, aldus Eurogroepvoorzitter Mario Centeno.