Volledig scherm
Flyeren voor de Provinciale en Waterschapsverkiezingen © Caspar Huurdeman

Verkiezingscampagne wordt ingetogen hervat

De campagne voor de verkiezingen die morgen plaatsvinden, wordt weer opgepakt. Maar wel ‘ingetogen‘ en met oog voor de gebeurtenissen gisteren in Utrecht. Dat hebben de campagneleiders vanmorgen na een bijeenkomst besloten.

Volgens campagneleider en Kamerlid Sophie Hermans (VVD), woordvoerder namens alle campagneleiders, is het aan partijen zelf om invulling te geven aan de gemaakte afspraak om ‘sober’ campagne te voeren.     

Gisteren besloten de meeste partijen de campagne tot nader order op te schorten na de aanslag op een tram. Alleen Forum voor Democratie hield gisteravond een bijeenkomst in Scheveningen.

Vandaag wil het CDA in het vragenuurtje met minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) verder in gaan op de aanslag. De PVV kondigde gisteravond al een debataanvraag aan om minister-president Rutte vandaag op het matje te roepen.    

Volgens Hermans (VVD) is nog niet duidelijk of het grote NOS slotdebat vanavond doorgaat. Dat zal ook afhangen van een besluit van de meerderheid om al dan niet het debatverzoek van PVV-leider Wilders te volgen.