Versoepelingen gaan door: vaker naar kantoor, mondkapjes alleen nog op drukke plekken

VideoMet de versoepelingen volgende week wordt ook het thuiswerkadvies minder strikt: als de anderhalve meter mogelijk is, kan de helft van het personeel weer naar kantoor. Mondkapjes blijven verplicht op plekken waar afstand houden zeker niet lukt. 

27 reacties

 • J Zeeman

  1 maand geleden
  Vermoeiend om te zien dat sommigen hieronder na meer dan een jaar uitleg nog steeds niet snappen dat de mondkapjes niet zozeer voor jezelf bedoeld waren maar om jouw omgeving eniszins te beschermen tegen jouw uitgeademde virussen. En dan het idee dat het krijgen van Corona wel meevalt: voor velen wel ja, maar ook voor heel veel niet, op een rottige manier doodgaan, jarenlange (ernstige) klachten houden, mogelijk pas later optredende klachten krijgen en ga maar door. Ook kinderen!
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Corona gaat nooit meer weg, zelfs dieren krijgen het. Die blauwe servetjes voor je mond zijn alleen maar schijnveiligheid, terwijl medische mondkapjes verboden zijn. Leven met zoveel angst is toch geen leven, je bent elke dag omringd door miljarden virussen waar je immuunsysteem prima raad mee weet. Ben je zo erg bang, trek dan een duikpak aan met zuurstofflessen, maar laat andere mensen in vrijheid leven. Shirley de Boer
 • R.D. Ceulen

  1 maand geleden
  Ik geef eerlijk toe dat het thuiswerken mij beter bevalt. Met name ook omdat de collega's vaak griepvirussen meebrachten voorheen. En @M Waarhold, je onderschat de gevolgen. Ik heb verleden jaar afscheid mogen nemen van meerdere buren die COVID19 niet hebben overleefd. Enkele vrienden hebben het wel overleefd, maar ruiken en/of proeven niets meer. Verdere kennissen die chronische vermoeidheid hebben, én kinderen met meerdere klachten. Lockdowns helpen, behalve als malloten ze negeren.
 • Marjan Veldhuijzen

  1 maand geleden
  Hmm, de anderhalve meter blijft wel van kracht, alleen voor de koning geldt dit niet want die is toch onschendbaar bleek gister weer eens in Den Haag.
 • M Waarhold

  1 maand geleden
  @Paul de Jong. Ok. Inderdaad, vergeet de "normale" virussen niet met idd een hogere IFR. De IFR, waar je dan zelf je conclusies aan kan hangen, i.p.v. je gek te laten maken door de angst, aangepraat door anderen. Maar een andere denkwijze is taboe, terwijl als je je hersens laat werken, je plots een heel ander beeld krijgt. Uiteraard is Covid hebben geen pretje maar om de hele wereld daarvoor stop te zetten is van de zotte.