Mark Rutte (VVD) onderweg naar een gesprek over de formatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Rutte (VVD) onderweg naar een gesprek over de formatie. © ANP

Vertrek Shell zegt veel over de overschatte macht van de VVD

Onder politiciElke week schrijft politiek verslaggever Hans van Soest over wat er speelt in Den Haag in Onder Politici. Deze week: De VVD kan geen kant meer op.

34 reacties

 • Erik Herwegen

  1 jaar geleden
  De tweede kamer denkt op deze manier geld bij aandeelhouders te kunnen ophalen. Dit is het resultaat, ze laten Nederland achter zich. Dat moraliserende wijzende vingertje ging weer omhoog ook weer onder de onderstaande reageerders. Het niet afschaffen van de dividendbelasting was een blunder. Daar zullen we heel lang de zure vruchten van plukken. Het ondermijnt namelijk het vestigingsklimaat en dat is veel schadelijker dan al die mensen die hier reageren ook maar kunnen beseffen.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Shell is niet afhankelijk van Nederland,bovendien leven we in een totaal andere maatschappij dan dertig jaar geleden,het is jammer en een wake up call,het laat zien dat ook de vvd geen enkele invloed meer heeft,op zich vind ik dat een goed teken,de wereld is al lang geglobaliseerd
 • Looney Doer

  1 jaar geleden
  Om nog maar eens aan te geven hoe hypocriet de VVD redeneert: die zijn nu "boos" omdat het vetrek van Shell en Unilever 2 mlrd Dividend belasting inkomsten scheelt. Ze wilden nb die belasting afschaffen tgv deze multinationals. Hoeveel was er dan binnen gekomen? Winstbelasting betaalden de bedrijven ook niet, hebben ze to het parlement toegegeven. Welk profijt hadden we er dan van? Banen? Vertrek van Unilever scheelde netto 180 fte, voornamelijk aan receptie, secretaresses en schoonmakers. Dus?
 • Ton Lucassen

  1 jaar geleden
  Waar is de VVD van Bolkestein en Wiegel die hadden tenminste nog principes.??
 • Erik van Oudheusden

  1 jaar geleden
  Het moge duidelijk zijn dat het Ruttiaanse neoliberalisme niet meer werkt en eigenlijk terugblikkend op 10 jaar Rutte, nooit heeft gewerkt...!!