Vertrouwen in CDA-leider Hoekstra keldert na Omtzigt-crisis, monsterklus voor partijleiding

VideoHet CDA lijkt diep verdeeld over de Omtzigt-crisis. De helft van de leden heeft begrip voor zijn vertrek, de helft niet. Een deel van de CDA’ers wil een spoedcongres, anderen vragen om geduld. Inmiddels is er volgens de initiatiefnemers genoeg steun voor zo'n congres. Ondertussen keldert onder kiezers het vertrouwen in partijleider Wopke Hoekstra. 

14 reacties

 • Henry Koster

  1 maand geleden
  ik geloof dat na alle affaires en gedoe het volk echt herverkiezingen wil maar dat gaat niet gebeuren omdat van links tot rechts alle partijen gaan verliezen voor lijst Omtzigt op de nieuwkomers na. Het volk wil een gezien cijfers een kabinet rechts van het midden maar alles wordt gekaapt door links, ze zijn met minder maar wel op hogere plaatsen in de maatschappij. Amerikaanse stuiptrekjes?
 • Godebald van Binsbergen

  1 maand geleden
  Wat raar nou? Er zijn toch allemaal commissies alles grondig aan het onderzoeken: de nog steeds lid van het zijnde meesteroplichter Sywert van der L. die iets stouts met mondkapjes heeft gedaan, en een rapport van die 'functie elders' Pieter Omtzigt wat gelekt is, en waarin nationale held Pieter van Hitlersnorretjes werd voorzien door prominente CDA-leden... De doorsnee CDA-kiezer vindt Pieter een held, getuige de 340.000 voorkeursstemmen!! Wopke is slechts door stemfraude partijleider geworden!
 • Dick Boutkam

  1 maand geleden
  Als Pieter Omtzigt echt wil doorpakken straks dan moet ie nu ook z'n andere eigen 4 zetels meenemen en als CDO in de kamer verdergaan : Christen Democraten Omtzigt. Dan kan hij bij eventuele vervroegde nieuwe verkiezingen een heel succesvolle start gaan maken.
 • Hanneke Meer

  1 maand geleden
  "Samen met Renske Leijten een partij oprichten"? Het zou weleens kunnen dat door die samenwerking met Renske de verwijdering tussen hem en het CDA is begonnen. Op de toon van de SP is Pieter Omztigt de strijd aangegaan tegen het kabinet (waarin het CDA) Het zal wel nodig geweest zijn (met woorden als Rutte-doctrine), maar dan kun je niet verwachten dat je daarna als lijsttrekker zo weer verder kunt. Functie elders en sensibiliseren ligt meer voor de hand.
 • S. van der Sluijs

  1 maand geleden
  Omtzigt heeft 5 zetels verdient. Misschien een goed plan om met Caroline BBB samen de grootste te worden bij de snel komende onvermijdelijke herverkiezingen.