Het demissionaire kabinet heeft van de Tweede Kamer de opdracht gekregen om het eigen risico in 2022 niet te laten stijgen.
Volledig scherm
Het demissionaire kabinet heeft van de Tweede Kamer de opdracht gekregen om het eigen risico in 2022 niet te laten stijgen. © Hollandse Hoogte / ANP

Voltallige Tweede Kamer stemt in met motie om verplicht eigen risico op 385 euro te houden

Het eigen risico in de zorg blijft volgend jaar gelijk, op 385 euro. Dat heeft de Tweede Kamer besloten. Een motie van de SP met die strekking wordt gesteund door álle partijen in de Kamer, waaronder coalitiepartijen VVD en CDA. Daarmee krijgt het demissionaire kabinet de opdracht om het eigen risico niet te laten stijgen. 

  1. Pakket met injectienaald bij Tweede Kamer bezorgd, Wilders doet aangifte

    Pakket met injectie­naald bij Tweede Kamer bezorgd, Wilders doet aangifte

    Bij de Tweede Kamer is deze week een pakketje bezorgd met daarin een injectienaald en een oproep om geld te betalen. PVV-leider Geert Wilders gaat bij de politie aangifte doen van poging tot afpersing, omdat het pakket aan hem zou zijn gericht. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat. ,,Het OM ziet dit als een bedreiging met zware mishandeling en een poging tot afpersing en pakt het op”, laat een woordvoerder aan deze site weten.
  2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”