Volwassenen vanaf vandaag strafbaar als zij drankje delen met kind: 100 euro boete

VideoWie vanaf vandaag alcohol doorgeeft aan een minderjarige, riskeert een boete van 100 euro. Ouders en andere volwassenen zijn strafbaar als zij een drankje delen met hun kind of vriend op een openbare plek. Zes op de tien Nederlanders hebben hier helemaal geen weet van.

20 reacties

 • Birgit Geurts

  3 maanden geleden
  Hilarisch. Dus mijn vader die mij 30 Jaar geleden aan z’n biertje liet drinken op het terras zou nu worden beboet? Ik heb het nooit lekker gevonden dwz drink geen alcohol maar dit strafbaar maken mijn God- pak het probleem aan bij de kern- dat het “zo stoer is om veel te kunnen zuipen als student (m/v)” die startte in de jaren negentig en toen overwaaide naar de bovenbouw middelbaar onderwijs. Je moet de perceptie veranderen wat acceptabel is en wat niet. Deze wet zal niks veranderen.
 • J.C. Kattestaart

  3 maanden geleden
  De overheid heeft nog nooit gehoord van Zuipketen.Overheid gaat eens op het oosterse platteland kijken van NL.Het is er oergezellig.
 • S. van Beijnum

  3 maanden geleden
  Gaan we toch thuis zuipen...
 • Christopher ( Canada)

  3 maanden geleden
  Denken jullie nu echt dat je iets nieuws hebt uitgevonden met die nieuwe alcohol wetten . Die bestaan hier and speciaal in America waar de drinking wet nog steeds 21 is hier in Ontario is het 19 .. in een hoop Staten in de V.S mogen mense die geen 21 zijn helemaal geen pub of café binnen, ook niet als er volwassenen bij zijn America heeft ook nog .dry zones. Waar in gedeelte van de staat helemaal gaan alcohol word geshonken CHRISTOPHER LEENDERS
 • geert postmus

  3 maanden geleden
  Weer een knap staaltje micro-management van de overheid, top, ga zo door.
 1. Informateur Remkes gaat weekend naar landgoed met Rutte, Kaag en Hoekstra
  video's

  Informa­teur Remkes gaat weekend naar landgoed met Rutte, Kaag en Hoekstra

  Informateur Johan Remkes gaat komende zaterdag en zondag naar een landgoed in Hilversum met de partijtop van VVD, D66 en CDA. Hij hoopt dan op ‘briljante ideeën’ om de formatie vlot te trekken. Remkes sluit niet uit dat er een extraparlementair kabinet komt: bij die exotische regeervorm komt er géén dichtgetimmerd regeerakkoord en wordt een kabinet geïnstalleerd met politici uit allerlei verschillende partijen.