Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Vooral rechts Nederland twittert nog altijd driftig over Volkert van der Graaf

‘Vandaag wordt Pim Fortuyn geen 70. Vandaag loopt Volkert van der Graaf op kosten van de belastingbetaler zijn rondjes hard’ en ‘Met Volkert, weet jij waar Thierry woont #D66 #Ollongren’. Het is een kleine greep uit de tweets die het afgelopen jaar zijn verstuurd over Volkert van der Graaf. Zeventien jaar na de moord is de bekendste moordenaar van Nederland nog steeds een gevoelig en veelbesproken onderwerp. 

Sinds januari 2018 zijn op twitter 15.000 tweets en 10.000 replies (reacties) verschenen over de Apeldoorner, blijkt uit een analyse die deze krant maakte. Die tweets kwamen vooral van mensen die zich sterk met Fortuyns gedachtegoed associëren. Op momenten dat Volkert van der Graaf in het nieuws kwam leeft het onderwerp steeds kortstondig op, met een flinke piek in het verkeer als gevolg. 

  1. ‘Relatie voormalige hoofdofficieren was plakkerig en ongezond’

    ‘Relatie voormalige hoofdoffi­cie­ren was plakkerig en ongezond’

    Het eerder achtergehouden hoofdstuk van het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht, is vandaag alsnog openbaar gemaakt. Vanwege privacygevoelige informatie en een dreigend kort geding van een tot dusver onbekend gebleven ‘belanghebbende’ werd bij de presentatie van het rapport op 25 april van publicatie van het hoofdstuk afgezien. Het geding is niet doorgezet, aldus het OM. In het hoofdstuk komen saillante verklaringen over de affaire tussen de twee hoofdofficieren aan bod.