Volledig scherm
Khadija Arib © ANP

Vragenuurtje over Erdogans reactie op spotprent Nederlandse cartoonist

Parlementariërs ondervragen wekelijks op dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje kabinetsleden over actuele kwesties. Vandaag onder meer op de agenda: Erdogans reactie op een spotprent van de Nederlandse cartoonist Ruben L. Oppenheimer.

Kamervoorzitter Khadija Arib selecteert vooraf enkele vragen die aan de orde komen. Hieronder de uitgekozen mondelinge vragen van deze week.

Spotprent
Sven Koopmans (VVD) aan de minister van Justitie en Veiligheid over het bericht dat de Nederlandse cartoonist Ruben L. Oppenheimer een gerechtelijk bevel heeft ontvangen van de Turkse rechtbank over een spotprent van de Turkse president Erdogan op Twitter (Villamedia.nl, 18 december 2017).

Wraakporno
Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) aan de minister van Justitie en Veiligheid over het bericht ‘Vrouwen online ‘exposed’: Bangalijsten zijn hierbij kinderspel’ (Nos.nl, 16 december 2017).

Wilders uitgescholden in kinderlied
Harm Beertema (PVV) aan de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media over het bericht ‘Schokkend. Onderwijs in 2017’ (Geenstijl.nl, 16 december 2017).

Achterstand gerechtshof
Maarten Groothuizen (D66) aan de minister voor Rechtsbescherming over het bericht ‘Gerechtshof kampt met grote achterstand’ (Dvhn.nl, 18 december 2017).

Wil je het vragenuurtje live volgen, klik dan tussen 14.00 uur en 15.00 uur hier

  1. Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-drama

    Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-dra­ma

    Nederland is ‘absoluut’ bereid om, in EU-verband, de handelsbetrekkingen met Brazilië als drukmiddel in te zetten zodat de gigantische ontbossing in het Zuid-Amerikaanse land een halt wordt toegeroepen. Dat zei minister Kaag (Buitenlandse handel) vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Frankrijk en Ierland dreigen al met het opzeggen van een handelsverdrag, Duitsland en Noorwegen hebben steun bevroren.