Volledig scherm
Kamervoorzitter Khadija Arib © ANP

Vragenuurtje over seksfeesten op Haïti en problemen cybercops

Parlementariërs ondervragen wekelijks op dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje kabinetsleden over actuele kwesties. Vandaag onder meer op de agenda: vertrekken van dodelijk poeder door Coöperatie Laatste Wil en een met hulpgeld georganiseerd seksfeest op Haïti. 

Kamervoorzitter Khadija Arib selecteert vooraf enkele vragen die aan de orde komen. Hieronder de uitgekozen mondelinge vragen van deze week.

Coöperatie Laatste Wil
Kees van der Staaij (SGP) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het verstrekken van dodelijk poeder door Coöperatie Laatste Wil aan ruim 300 mensen (Nrc.nl, 9 februari 2018).

Spermabanken 
Sharon Dijksma (PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht ‘Spermabanken jarenlang in de fout met gegevens donoren’ (Nieuwsuur, 10 februari 2018).

Cybercops
Michiel van Nispen (SP) aan de minister van Justitie en Veiligheid over het bericht ‘Cybercops in het nauw’ (Telegraaf, 12 februari 2018).

Seksfeesten Oxfam
Danai van Weerdenburg (PVV) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het bericht dat medewerkers van Oxfam seksfeesten hebben georganiseerd op Haïti met hulpgeld (Telegraaf.nl, 9 februari 2018).

Wil je het vragenuurtje live volgen, klik dan tussen 14.00 uur en 15.00 uur hier.