Volledig scherm
Kamervoorzitter Khadija Arib © ANP

Vragenuurtje over verdwijning kritische journalist Khashoggi

Parlementariërs ondervragen wekelijks op dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje kabinetsleden over actuele kwesties. Vandaag onder meer op de agenda: De verdwijning van de kritische journalist Khashoggi in Turkije

Kamervoorzitter Khadija Arib selecteert vooraf enkele vragen die aan de orde komen. Hieronder de uitgekozen mondelinge vragen van deze week.

Remsysteem scootmobiel
Corrie van Brenk (50PLUS) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, bij afwezigheid van de minister, over het bericht ‘Remsysteem scootmobiel net zo gevaarlijk als dat van stint’ (Ad.nl, 13 oktober 2018).

Saudische journalist Khashoggi
Joost Sneller (D66) aan de minister van Financiën over het bericht dat meerdere deelnemers hun aanwezigheid bij een Saudische conferentie heroverwegen na de verdwijning van een Saudische journalist Khashoggi in Turkije (Nbcnews.com, 12 oktober 2018).

Arrestatie Nederlander Palestina
Sadet Karabulut (SP) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, bij afwezigheid van de minister van Buitenlandse Zaken, over de arrestatie van een Nederlander bij de aanstaande sloop van Khan al Ahmar in Palestina (English.wafa.ps, 15 oktober 2018).

Brand- en gebouwveiligheid Bangladesh
Kirsten van den Hul (PvdA) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het dreigend stopzetten van het Akkoord voor Brand- en Gebouwveiligheid in Bangladesh (Schonekleren.nl, 9 oktober 2018).

Wil je het vragenuurtje live volgen, klik dan tussen 14.00 uur en 15.00 uur hier