De coronapersconferentie 'oude stijl': premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge met in hun midden de gebarentolk. Aan een nieuwe opzet wordt nu gesleuteld.
Volledig scherm
PREMIUM
De coronapersconferentie 'oude stijl': premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge met in hun midden de gebarentolk. Aan een nieuwe opzet wordt nu gesleuteld. © ANP

Vrijdag coronapersconferentie nieuwe stijl? Meer plaatjes, minder tekst ‘en tolk in een hoekje’

NEUWE OPZETMet een andere minister in een nieuwe coronafase wordt ook gesleuteld aan de opzet van de coronapersconferentie. Meer beeld en minder tekst, is de bedoeling.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Nog nooit zoveel positieve tests in één week: ‘Omikron is nauwelijks meer tegen te houden’
  weekcijfers

  Nog nooit zoveel positieve tests in één week: ‘Omikron is nauwelijks meer tegen te houden’

  De omikronvariant van het coronavirus raast als een wervelwind door ons land. In de afgelopen zeven dagen zijn ruim 201.000 positieve tests vastgesteld, een stijging van 77 procent ten opzichte van de week ervoor. Experts reageren niet verbaasd op het nieuwe record. ,,Door de hoge besmettelijkheid van omikron is dit niet een onverwachte stijging. Dit zal nog wel even doorgaan”, zegt viroloog Bert Niesters tegen deze site.