Prinses Amalia (midden) met haar jongere zus Alexia en vader koning Willem-Alexander.
Volledig scherm
Prinses Amalia (midden) met haar jongere zus Alexia en vader koning Willem-Alexander. © Brunopress

VVD: Amalia moet troon behouden als zij met een vrouw zou trouwen

Als kroonprinses Amalia zou willen trouwen met een vrouw moet zij gewoon koningin kunnen worden. Het regeringsstandpunt dat zij dan afstand zou moeten doen van de troon, moet op de helling. Dat stelt de VVD in Kamervragen aan demissionair minister-president Mark Rutte.

145 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik vind het voorbarig te ver naar voren te kijken voor wat betreft de opvolging van Amalia ooit in een hele verre toekomst,politieke ontwikkelingen gaan heel erg snel,misschien schaffen we het koningschap in de huidige vorm wel af,voor mij hoeft dat niet maar ik zie wel dat de generatie van nu niet zoveel met de koning heeft.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Als je het goed leest zou er sprake kunnen zijn van een lesbische relatie?
 • Frank Janssens

  1 jaar geleden
  Alle hekken zijn los, Nederland wordt woker dan woke. Nu een discussie over een mogelijke troonopvolgster die heel, heel misschien mogelijk uit de kast zou kunnen komen. Waar zijn we mee bezig? en waar bemoeien we ons mee? Iedereen moet zijn zegje hebben hierover, kunnen we ons niet beter bezighouden met de volkshuisvesting, een probleem dat al decennia aansleept? Blijkbaar niet. Nederland wordt woke en ziet door de bomen het bos niet meer.
 • Pieter Olie

  1 jaar geleden
  De monarchie is een relict dat moet worden http://afgeschaft.Is deze discussie ook niet meer van orde
 • Pieter-Jan Piek

  1 jaar geleden
  Voorop lopend op haar troon bezetting, is het aan Amalia waar ze voor kiest. Is het een vrouw dan kan helaas volgens traditie en daarmee de opvolging niet een geadopteerd kind het opvolgen, tenzij via inseminatie, waardoor haar bloed in het Oranje geslacht komt. Is het niet haar kind op deze manier dan is het de 2e opvolger in lijn van de Oranjes. Dat pas nadat Amalia ermee stopt.