VVD en CDA laten met programma schuld het hardst oplopen

VideoDe meeste politieke partijen willen het geld de komende jaren flink laten rollen. Die spilzucht gaat gepaard met een oplopend begrotingstekort. Opvallend is dat VVD en CDA de staatsschuld de komende kabinetsperiode het hardst laten oplopen, terwijl juist deze partijen traditiegetrouw hameren op gezonde overheidsfinanciën.

13 reacties

 • A Tuitman

  2 maanden geleden
  Het is erg triest dat de partijen kennelijk niet aan het oplossen van het woning tekort willen. Kennelijk hebben ze dus geen visie hoe dit te doen. Want ja , als er voldoende huizen zouden zijn dan barst de ballon van de steeds maar stijgende huizenprijzen. En dan is er voor velen mensen het probleem dat de hypotheken weer onder water komen. Moet dat weer opgelost worden.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  De titel van het artikel geeft de verkeerde focus van de huidige maatschappij weer, de nadruk leggen op de korte termijn terwijl de lange termijn (waarbij juist d66 en sp het het slechtst doen) onder het tapijt wordt geschoven. Als student economie sta ik vaak verbaast van de kortzichtigheid in de huidige samenleving, die ook doorwerkt in de politiek en de media. Jan Visser, Rotterdam
 • Leo van der Meer

  2 maanden geleden
  Zo zie je maar dat als de SP vooral voor de mensen kiest die niet werken. En het geld daarvoor bij de werkende mensen vandaan komt en de schulden vooral afschuift op de volgende generaties. De VVD doet lang niet alles goed maar kiest er wel voor om de toekomstige generaties niet met onze schulden op te schepen.
 • W Laar

  2 maanden geleden
  In ons stelsel is alleen maar ruimte voor gerommel in de marge. Significante veranderingen op langere termijn passen niet bij een structuur van veel (kleine) partijen en een regeer cyclus van 4 jaar. Klimaat, infrastructuur, gezondheidszorg, onderwijs en energie vragen om een aanpak over decennia. Het zouden OMT achtige teams moeten zijn die dit beleid uitzetten en over verkiezings cycli heen kunnen tillen. Anders blijft het aanmodderen van een beetje meer of minder naar links of rechts.
 • Redacteur

  2 maanden geleden
  Dag economiestudent, bedankt voor je inhoudelijke reactie. Gebruik aub je naam zodat je inzending ook kan worden geplaatst. Geldt ook voor de andere goede reacties die worden ingestuurd.
 1. Horeca over versoepelingen: 'De voorwaarden gaan chaos veroorzaken'
  Play

  Horeca over versoepe­lin­gen: 'De voorwaar­den gaan chaos veroorza­ken'

 2. 'Brandstichters teststraat Urk kregen geld aangeboden'
  Play

  'Brandstich­ters teststraat Urk kregen geld aangeboden'