VVD-Kamerlid Ulysse Ellian.
Volledig scherm
PREMIUM
VVD-Kamerlid Ulysse Ellian. © Guus Schoonewille

VVD-Kamerlid Ulysse Ellian: ‘Tirannie in Nederland? Die mensen hebben echt geen idee’

vissen met janPolitiek verslaggever Jan Hoedeman gaat deze zomer elke week vissen met een politicus en praat met hem of haar over leven en politiek. VVD-Tweede Kamerlid Ulysse Ellian stoort zich met zijn vader aan landgenoten die Nederland een dictatuur vinden. ,,Die kwelling die ik dan in zijn ogen zie…’’

47 reacties

 • De Koker

  1 maand geleden
  @M. Kok. U vroeg naar de definitie van wappie. Wel Wappie is een spottende en kleinerende term voor mensen die stellige beweringen doen over een onderwerp (zoals corona), terwijl anderen die beweringen als onzin beschouwen. Dat komt doordat ze niet gebaseerd zijn op serieus te nemen bronnen, maar op halve en hele verzinsels en complottheoriën. Wappie geeft een zonderlinge geestesgesteldheid aan waarbij men de weg kwijt is geraakt, of een zonderling persoon, een dwaalgeest of 'gekkie'.
 • De Koker

  1 maand geleden
  Wappies mag je geen wappies noemen alleen zjjzelf.
 • Harry Romijn

  1 maand geleden
  Enkel al het feit, dat dit zo openbaar gepubliceerd en becommentarieerd kan worden, zonder ook maar de minste huiver op Overheidsrepresailles, toont al onze vrijheid aan. In Rusland kan je er 15 jaar cel voor krijgen. Verder kan ieder stuk knots een politieke partij oprichten, lokaal tot landelijk. En als ik verkondig, dat het verhaal, toegedicht aan een timmermanszoon uit Nazareth, plagiaat of wat-dan-ook is, hoef ik nergens bang voor te zijn. Probeer dat over een figuur 600 jaar jaar geleden
 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. Het OM, rechters, burgemeesters,wethouders,politie chefs, zijn allen van de VVD, D66, CDA,GL of van de PvdA kliek en worden @ Peter de Jong niet door de burgers gekozen MAAR door de landelijke verkiezingen en Provinciale verkiezingen die TOCH door de kiezers dus de burgers zelf hebben gekozen op die zelfde boven genoemde politieke partijen. Alzo denk eerst goed na op welk Politieke Partij men stemt tijdens de verkiezingen. De zelfde partijen kiezen dan blijft het zo.
 • Hanneke Meer

  2 maanden geleden
  Nederland is voor de bevolking als geheel een democratisch land. Maar krijg je als individu met de overheid te maken, dan blijkt alles ineens niet meer zo democratisch te zijn. Groot voorbeeld is de manier waarop ze met een stikstofkaartje naar buiten kwamen, het 'lot' van boeren aangegeven met een kleurtje. Wat heb je aan vrijheid van meningsuiting en recht om te demonstreren wanneer je zover moet gaan als de boeren nu, voordat het kabinet ook maar een beetje haar pad wil aanpassen?