Premier Rutte en minister Wiebes tijdens het Tweede Kamerdebat over de omstreden memo's rond de afschaffing van de dividendbelasting.
Volledig scherm
Premier Rutte en minister Wiebes tijdens het Tweede Kamerdebat over de omstreden memo's rond de afschaffing van de dividendbelasting. © ANP

'VVD lobbyde jarenlang voor afschaffing dividendbelasting'

De VVD dringt achter de schermen al jarenlang aan op het afschaffen van de dividendbelasting. Dat blijkt uit interne documenten van het ministerie van financiën, meldt Dagblad Trouw op basis van stukken die met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) zijn verzocht.

 1. Grote zorgen bij Kamer over eindexamens, minister roept examenleerlingen op ‘gewoon aan de slag’ te gaan
  33

  Grote zorgen bij Kamer over eindexa­mens, minister roept examenleer­lin­gen op ‘gewoon aan de slag’ te gaan

  De Tweede Kamer heeft grote zorgen over de gevolgen van de coronacrisis op de centraal schriftelijke eindexamens. Kamerleden vragen zich af of de examens wel gemaakt kunnen worden nu leerlingen zich niet goed kunnen voorbereiden. Minister Arie Slob (Onderwijs) houdt vooralsnog vast aan zijn eerdere besluit om de examens dit jaar wel door te laten gaan en roept leerlingen op daarvoor te gaan leren. Vóór 15 februari hakt hij definitief de knoop door.
 1. Schokkende bodycambeelden: zo ging het eraan toe tijdens de rellen in Eindhoven
  Play

  Schokkende bodycam­beel­den: zo ging het eraan toe tijdens de rellen in Eindhoven

 2. Dit stemt de 'gewone' man op straat
  Play

  Dit stemt de 'gewone' man op straat