Volledig scherm
PREMIUM
Begin oktober trokken docenten naar Den Haag om hun stem te laten horen © ANP

Waarom de leraren wél een succeslobby voerden

Vrijwel geen enkele politieke partij wilde extra loon voor leraren. Toch lukte het lerarencollectief 'PO in Actie' om geld los te peuteren, door alle regels voor lobbyen aan de laars te lappen. Nu volgen andere leraren hun voorbeeld.

Het is begin maart als D66-Kamerlid Paul van Meenen zijn partijgenoot uit de Limburgse Statenfractie Jan van de Ven, ook leraar, bijna vaderlijk advies geeft. Van de Ven heeft Van Meenen net verteld over zijn initiatief PO in Actie waarmee hij een lagere werkdruk en een hoger salaris bepleit. ,,Die salariseis wordt best lastig", waarschuwt Van Meenen zijn partijgenoot. ,,Dat staat in geen enkel verkiezingsprogramma."

  1. Kamerfractie VVD staat niet te springen om rijksgeld in nieuwe stadsbrug Rotterdam te steken

    Kamerfrac­tie VVD staat niet te springen om rijksgeld in nieuwe stadsbrug Rotterdam te steken

    De VVD-fractie in de Tweede Kamer vindt dat er niet zomaar 200 miljoen euro rijksgeld kan worden gestoken in een nieuwe stadsbrug in Rotterdam. Dat zegt VVD-Kamerlid Remco Dijkstra, woordvoerder mobiliteit, in een reactie op het akkoord dat de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam vorige week hebben bereikt over de komst van een oeververbinding tussen Rotterdam-Kralingen en –Feijenoord.