Volledig scherm
PREMIUM
Begin oktober trokken docenten naar Den Haag om hun stem te laten horen © ANP

Waarom de leraren wél een succeslobby voerden

Vrijwel geen enkele politieke partij wilde extra loon voor leraren. Toch lukte het lerarencollectief 'PO in Actie' om geld los te peuteren, door alle regels voor lobbyen aan de laars te lappen. Nu volgen andere leraren hun voorbeeld.

Het is begin maart als D66-Kamerlid Paul van Meenen zijn partijgenoot uit de Limburgse Statenfractie Jan van de Ven, ook leraar, bijna vaderlijk advies geeft. Van de Ven heeft Van Meenen net verteld over zijn initiatief PO in Actie waarmee hij een lagere werkdruk en een hoger salaris bepleit. ,,Die salariseis wordt best lastig", waarschuwt Van Meenen zijn partijgenoot. ,,Dat staat in geen enkel verkiezingsprogramma."

  1. ‘Een mijlpaal’: aantal werklozen voor het eerst lager dan voor economische crisis

    ‘Een mijlpaal’: aantal werklozen voor het eerst lager dan voor economi­sche crisis

    Het aantal werklozen in Nederland is voor het eerst lager uitgekomen dan voor de economische crisis in 2008. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ‘Een mijlpaal’, aldus minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Werkgevers zouden staan te springen om extra handen. ,,Ik heb goede hoop dat dat kansen biedt aan degenen die nu nog langs de kant staan”, zo zegt hij.