Volledig scherm
PREMIUM
Begin oktober trokken docenten naar Den Haag om hun stem te laten horen © ANP

Waarom de leraren wél een succeslobby voerden

Vrijwel geen enkele politieke partij wilde extra loon voor leraren. Toch lukte het lerarencollectief 'PO in Actie' om geld los te peuteren, door alle regels voor lobbyen aan de laars te lappen. Nu volgen andere leraren hun voorbeeld.

Het is begin maart als D66-Kamerlid Paul van Meenen zijn partijgenoot uit de Limburgse Statenfractie Jan van de Ven, ook leraar, bijna vaderlijk advies geeft. Van de Ven heeft Van Meenen net verteld over zijn initiatief PO in Actie waarmee hij een lagere werkdruk en een hoger salaris bepleit. ,,Die salariseis wordt best lastig", waarschuwt Van Meenen zijn partijgenoot. ,,Dat staat in geen enkel verkiezingsprogramma."

  1. Kaag: geen probleem om Blok te vervangen naast koningspaar

    Kaag: geen probleem om Blok te vervangen naast konings­paar

    Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zou naar India reizen om een grote handelsmissie te begeleiden, maar ze wijkt vrijwel geen moment van koninllijke zijde. Bij het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima deze week aan India brengen zouden ze het gezelschap hebben van minister Blok (Buitenlandse Zaken), maar hij sluit pas morgenavond aan. Blok bleef langer in Europa voor overleg over de crisis in het noorden van Syrië.