D66-leider Sigrid Kaag wil dat er voor de zomer een nieuw kabinet op het bordes staat.
Volledig scherm
PREMIUM
D66-leider Sigrid Kaag wil dat er voor de zomer een nieuw kabinet op het bordes staat. © ANP

Waarom gewenste snelle formatie waarschijnlijk niet gaat lukken

FormatieIn Den Haag is het hollen of stilstaan. In de verkiezingscampagne wilden politici een flitsformatie. Na het sluiten van de stembussen was er ruzie en stilstand. Nu moet er weer gas worden gegeven zodat de formatie voor de zomer klaar is. Maar kan dat?

19 reacties

 • John Houben

  1 jaar geleden
  Gelet op de afkomst van haar eigenaar Grand Vasir Anis Quack halen we met mevrouw Quack-Kaag nog meer paarden van Troje binnen. Voor het behoud van Nederland met haar bewoners is zij dan ook ongewenst in de Kamer.
 • Jaap Velema

  1 jaar geleden
  Kaag wil VVD inpakken met een.linkse coalitie. Volgens haar wil het volk een snelle vorming nou mevrouw Kaag gezien de verkiezingen wil het volk een centrum rechtse coalitie en zeer zeker niet links.
 • Peter van Wermeskerk

  1 jaar geleden
  We merken elke dag dat onze ministers, op enkelen na, geen vaklui zijn. Daarom is het goed als we snel een wiseling van de wacht krijgen, met nieuwe, vakkundige ministers. Dat kabinet moet steunen op 90 - 100 Kamerzetels (5 of 6 partijen). Dan heeft de Kamer wat in te brengen, wat ook moet bij een regeerakkoord op hoofdlijnen. Alles dichttimmeren is Rutte- en Klaveriaans. Je hoeft de economie niet te stimuleren als je de grootste noden flink aanpakt. Daar zijn vakmensen met visie voor nodig.
 • Carolien Kuijten

  1 jaar geleden
  Kabinet vormen naar uitslag verkiezingen: VVD,PVV, samen met SP. Heb je na even soebatten een mooi middenplaatje. Liberaal, links en rechts.
 • Sunshine Reni Rhebergen

  1 jaar geleden
  Mevr. Kaag wil snel nog vormen, terwijl het volgens mij toch echt haar partijgenoot was, die zorgde voor de 1e vertraging. Resultaat is belangrijker dan de snelheid ... de enige snelle weg is immers bergafwaarts. Erin Hertheuvel