Studenten in een collegezaal.
Volledig scherm
Studenten in een collegezaal. © ANP XTRA

‘Wachttijd DUO fors afgenomen’

Studenten die bellen met DUO staan dit jaar minder lang in de wacht. Op het hoogtepunt, vorig jaar september, was de wachttijd bij de uitvoeringsinstantie van het ministerie van Onderwijs die de studiefinanciering regelt ruim 23 minuten. Afgelopen maand drie minuten.

Daarmee valt de wachttijd binnen de norm van maximaal 8 minuten wachttijd die in 2019 bij DUO was afgesproken. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die het ministerie vandaag publiceert.

Telefoontjes

In de periode dat de wachttijd afnam, nam ook het aantal telefoontjes fors af – ondanks het feit dat DUO volgens het ministerie in die periode meer ‘klanten’ kreeg. Belden er in september 2018 nog ruim 143.000 studenten naar DUO, vorige maand waren dat er nog 94.000.

Bij studentenorganisaties regende het klachten over de bereikbaarheid van de verstrekker van de studiefinanciering. In 2018 luidde de Ombudsman twee keer de noodklok over de hoge wachttijden bij DUO. Hij droeg onderwijsminister Ingrid van Engelshoven op de telefonische bereikbaarheid te verbeteren.