Een brug over de Geul is ingestort. Valkenburg is zwaar getroffen door de wateroverlast.
Volledig scherm
Een brug over de Geul is ingestort. Valkenburg is zwaar getroffen door de wateroverlast. © ANP

Watersnood Limburg: kabinet trekt de portemonnee, maar niet voor ‘volledige’ schade

Het kabinet trekt de beurs om de schade te vergoeden van de verwoestende wateroverlast in Limburg. Maar wat er precies vergoed gaat worden, hoe en aan wie is nog de vraag. Wel is duidelijk dat het gaat om een ‘tegemoetkoming’ van de materiële schade, ‘niet om een volledige vergoeding'.  

13 reacties

 • J.C. Kattestaart

  2 jaar geleden
  Ambtelijke molens draaien langzaam.Door toedoen van heel veel bevolkingssteun wat direct opgang is gekomen .Kunnen de Overheid en de Verzekerings maatschappijen hun verlies temperen tot 70% uitbetaling.En het is geregeld maar wanneer het tot een schade vergoeding komt is koffie dik kijken.Kijk maar eens naar andere rampen in dit land.
 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  Nu de verzekeringsmaatschappijen dit weten... zeggen ze vaker nee.
 • Maria Yvonne Franssen

  2 jaar geleden
  @Tom Vermeulen Calamiteiten en natuurrampen worden meestal uitgesloten, omdat zij niet mee kunnen wegen bij risico- en premieberekening. Als verzekeraars dat toch moesten dekken, zou een verzekeraar in betalingsmoeilijkheden kunnen komen voor reguliere schadeclaims. Overigens: ik houd van de Maasoevers, maar ik vraag mij steeds af als ik er langs fiets, waarom er steeds weer opnieuw (prachtige) huizen worden gebouwd. Ik zou bij de aankoop al rekening houden met toenemende kans op overstromingen.
 • Jaap Spruitenburg

  2 jaar geleden
  Ik neem aan dat de toeslagenaffaire betalingen zijn afgehandeld? De zorg ook hun meer dan verdiende opslag heeft gekregen? De overlopende GGZ klinieken ook aan kunnen kloppen voor zich meer rampen voltrekken? De woningnood ook al terug gedrongen wordt? Studenten ook hun lening kwijtgescholden krijgen aangezien kwaliteitsimpulsen uitblijven? En de klimaatcrisis ook nog steeds als een hoax behandeld blijft worden? Of worden er alleen maar betalingen toegezegd als het populariteit ten goede komt...
 • Peters

  2 jaar geleden
  Nederland is een kruideniers land met alles matig voor de eigen bevolking want het mag niks kosten. niet voor onze eigen mensen in nood dus