Volledig scherm
Waylon © Sander Koning

Waylon in halve finale des doods op Songfestival

Nederland en Waylon hebben het uiterst beroerd getroffen bij de loting voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar. De zanger, wiens lied nog niet bekend is, treft in de tweede halve finale traditioneel zeer sterke landen Rusland, Zweden, Oekraïne, Hongarije en Roemenië.

Op donderdag 10 mei moet Waylon in Lissabon ook nog zien af te rekenen met het favoriete Australië en landen met een over Europa verspreide achterban zoals Moldavië, Roemenië en Servië.

Om de opgave nog moeilijker te maken zingt Waylon in de eerste helft van de show, terwijl het slotdeel steevast kansrijker wordt geacht. Enige voordeel is dat Nederland in de tweede halve finale één tegenstander minder heeft dan de landen in de eerste halve eindstrijd.

Waylon moet van de zestien landen bij de eerste tien eindigen om door te gaan naar de grote finale van zaterdag 12 mei. Mocht dat lukken, dan wacht Waylon in de laatste dagen een lastig schema met vrijwel non-stop repetities. De landen die op dinsdag optreden, hebben twee dagen extra om zich voor te bereiden.

Waylon maakt het nummer waarmee hij naar het Songfestival gaat, op 10 maart bekend. 

Zo maakte AVROTROS eerder bekend dat Waylon naar het songfestival gaat...