Mensen douchen korter om gas en zo kosten te besparen.
Volledig scherm
Mensen douchen korter om gas en zo kosten te besparen. © ANP

We zijn korter gaan douchen en kopen vaker tweedehands

Nederlanders zijn het afgelopen jaar korter gaan douchen en we kiezen eerder voor tweedehandskleding. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van het blad Binnenlands Bestuur.

30 reacties

 • V.O. van Antwerpen

  3 maanden geleden
  Dwang en opleggen door een overheid verziekt mijn leven.Alles wil de overheid van je weten om regels en wetten op te leggen. Ik heb niks te verbergen maar voel me beroofd van mijn vrijheden.....langzaam aan is een opstand aan het borrelen, overheid die dit onderschat zal de prijs betalen.
 • Raphael Ben

  3 maanden geleden
  Man wat worden jullie daar in de maling genomen. Andere landen zijn hier totaal niet mee bezig. Ik woon in de VS en hier is geen energie en hier hoor je ook niks over een klimaat “crisis”. Iedereen blijft eten wat hij wilt, douchen zo lang je wil, en rondrijden in grote suv en pick up trucks. NL is zo’n ontzettend klein landje wat totaal geen invloed heeft op het klimaat
 • H Peters

  3 maanden geleden
  Het zoveelste onderzoek! En we geloven echt allemaal dat dit wordt gedaan omdat we om het klimaat geven? Volgens mij komt dit helemaal voor de rekening dat men door inflatie, energieprijzen, etc. simpelweg minder te besteden heeft en echt niet door het plotselinge milieubesef (want dit probleem is al decennialang aan de gang). Zodra straks de knikkers weer in de knip zitten gaan we weer meer kopen, langer douchen, meer reizen, duurder eten en staan we voor een nieuwe i-phone lang in de rij.
 • Ton Lucassen

  3 maanden geleden
  Laat iedereen zelf bepalen wat hij doet zolang hij zijn eigen rekening betaald , en zolang in overheidsgebouwen de lampen savonds nog volop branden ,en Brussel nog steeds naar Straatsburg reist gaan ze eerst maar eens het goede voorbeeld geven voor iedere dag te vertellen wat anderen moeten doen.
 • Jan Vink

  3 maanden geleden
  Er wordt door een kleine minderheid ons een wil opgelegd. Dat wij minder geld en energie gebruiken is dat de energie door de grote uitbuiters onnodig hoog wordt gehouden. Alle nutsbedrijven ( gas,Electrabel en ook water) moeten onder de overheid komen, zo ook de zorgverzekeringen. Door deze bedrijven worden wij uitgebuit.