Weer een lange winter in lockdown? OMT houdt rekening met het ergste: ‘Maar je wil rust in de tent’

videoDe adviseurs van het Outbreak Management Team (OMT) houden rekening met het zwartste scenario komende winter. Door gebrek aan naleving van basisregels als thuisblijven en testen bij klachten, dreigen veel stevigere restricties als de infectie- en ziekenhuiscijfers blijven toenemen. 

112 reacties

 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  Niet zo moeilijk doen, gewoon mondkapjes op, wat maakt dat uit! Velen leven niet meer door COVID. Denk daar eens aan!
 • Irene Hollander

  3 maanden geleden
  Sociale contacten staan stil bij ons, ik draag sinds drie weken terug al weer overal een mondkapje.
 • P. van der Kooij

  3 maanden geleden
  Wat doe ik zelf. Ik neem/hou afstand, ik vermijd vergaderingen en ga straks weer de mondkapjes gebruiken. En ik zal ook de boosterprik nemen. Het blijft stil uit de politieke hoek van neem vooral geen maatregelen en/ofvaccinatie. Haga, Baudet, Wilders, Engel begrijpen dat hun verhalen vandaag niet scoren. En Haga die het probeerde werd door Kuipers netjes de mond gesnoerd. Vaccineren helpt echt, het ontkennen ervan is een leugen.
 • Jolanda Diana de wolf

  3 maanden geleden
  @ Johan Bosch. Als u alles en iedereen in lockdown wilt, ligt de economie op zijn gat en is de ellende niet te http://overzien.BV Nederland gaat dan failliet. En hoe wilt u aan uw boodschappen komen? Want ja die zijn dan ook in lockdown. Een simpelere oplossing is je gewoon aan de regels houden. Dan kan de economie blijven doordraaien. Corona zal de komende jaren nog blijven, en daar moeten wij mee leren leven en niet elk jaar lockdowns etc. want je kan niet elk jaar mensen weken opsluiten.
 • Jam Kemps

  3 maanden geleden
  Andere landen deden het veel beter, en waarom? Omdat ze niet het beleid in grote schokken op en neer laten gaan