Demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA).
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA). © ANP

Weer stijgt het aantal besmettingen, viroloog waarschuwt: ‘denk na over festivals’

CORONAHet aantal besmettingen zit in de lift, de Deltavariant neemt de boel snel over. Virologen manen tot voorzichtigheid, maar in ziekenhuizen is het rustig. Dreigen extra maatregelen? ‘Als dit doorstijgt, moet je serieus over festivals nadenken’. 

84 reacties

 • J. Zomers

  3 weken geleden
  Inmiddels weten we, buiten kan geen kwaad. Het gevaar zit binnen - stilstaande lucht is kaasje voor het virus. Veel mensen dicht bij elkaar in discotheek, bar, zaal of feesttent. Vorig jaar zijn er tijdens carnaval in Brabant veel mensen besmet geraakt in overvolle cafés en zalen. Zij raakten besmet door mensen die terugkwamen van hun wintersportvakantie in Noord-Italië. De geschiedenis herhaalt zich, ook nu zijn het vakantiegangers die het Deltavirus naar NL brengen.
 • Jos van Heteren

  3 weken geleden
  Min. De Jonge doet ongetwijfeld zijn best, maar is ook bezig met zijn imago en populariteit op peil houden. Hij blijft dus maar mooie cijfers presenteren over hoeveel prikken er zijn gezet. Laatste keer was dat 16 miljoen. Maar het gaat niet om hoeveel prikken, maar om hoeveel volledig gevaccineerden er zijn! Dat zijn er 6 miljoen. Hij communiceert liever eerst het aantal gezette prikken met daarna in de tekst pas de volledig beschermde mensen. Minister, hou op met deze vorm van misleiding.
 • Maria Yvonne Franssen

  3 weken geleden
  Het is m.i. veel te vroeg geweest, om mondkapjes af te doen. Wetenschappers hebben recent aangetoond, dat mondkapjes de overdracht van het virus niet kunnen voorkomen, maar dat zij de overdracht wel sterk reduceren. Verder lijkt het er steeds meer op, dat dit virus zich, net al griep, steeds weer aanpast. In dit geval zal de mensheid met het corona-virus moeten leren leven, net als met griep.
 • A.C. Wighman

  3 weken geleden
  Evenementen en andere georganisserde feesten moeten de gasten checken en met id controle. Op het moment dat er later blijkt toch gesjoemeld te zijn meteen sluiten en de eigenaar mag het verhalen op degene die niet goed gecontroleerd hebben. Maar de tent gaat voorlopig dicht. Wat strengere maatregelen zou het kabinet niet misstaan. Alternatief is een vooruitzicht om weer in volledige lockdown te gaan. Kijk maar eens in landen waar het zelfde gebeurd. Waarom wachten totdat hetzelfde in NL gebeurd.
 • M Waarhold

  4 weken geleden
  De helft van de Russen laten zich al niet vaccineren, overvolle stadions bij het EK, festivals en vakanties waar niet alleen Nederlanders zijn, en zo kan ik nog wel ff doorgaan en dan gaan we er vanuit dat we Corona onder controle krijgen???? Jemig wat kortzichtig zeg. Zolang niet iedereen op deze aardbol meedoet krijg je het nooit onder controle en zal het altijd wat zijn. En dan de mensen die er zo panisch in meegaan. De regelgeving laat het toe, dus geef diegenen de schuld de deze opstelt!