Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën in gesprek met gedupeerde ouders van de Toeslagenaffaire op het Plein, voorafgaand aan een debat over de zaak in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën in gesprek met gedupeerde ouders van de Toeslagenaffaire op het Plein, voorafgaand aan een debat over de zaak in de Tweede Kamer. © Hollandse Hoogte / ANP

‘Weggewerkt’ memo Toeslagenaffaire: e-mails nu op straat

Een ‘explosief’ memo over de Toeslagenaffaire is niet ‘weggemoffeld’, maar werd niet breed gedeeld zodat in kaart kon worden gebracht wat er met dat signaal was gebeurd. Dat zegt staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) in een brief aan de Tweede Kamer.

24 reacties

 • Tollpatscher Biora

  1 maand geleden
  De ene Wopflop na de ander. Daarnaast een MP met herinneringsstuipen. Dat is de tegenwoordige vaderlandse politiek. Zelfs de pandemie is zo goed als vergeten! T Boerboom
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Hans Laats. De belastingdienst en even de ministerie moet op de schop. Eruit met al die machts beluste personen.
 • Michel Schmidt

  1 maand geleden
  En nog steeds is men niet open en eerlijk bij de BD. Nog steeds worden de gemaakte fouten, opgevolgd door laakbaar handelen afgezwakt en goed gepraat. Zijn al deze ambtenaren en politici vergeten wat de waarde van een eed of belofte is die ze hebben afgelegd? Het zou verstandig zijn om een onafhankelijk onderzoek naar de handel en wandel van de gehele overheid te doen. Deze cultuur is zo diep geworteld dat het niet aannemelijk is dat dit enkel een probleem bij de BD is.
 • Piet Heijn

  1 maand geleden
  Dhr. Schooten hier onder lijkt niet helemaal te begrijpen dat er juist zo een ophef werd veroorzaakt omdat deze mensen dus niet fraude pleegden, maar willens en wetens foutief werden veroordeeld. Dat lijken de goedpraters en gladstrijkers volstrekt te negeren. Bas de Bruijn
 • Norbert Schooten

  1 maand geleden
  Maar waar het allemaal mee begonnen is daar wordt noet over gepraat door de mensen die de meeste kritiek hebben. Het is begonnen met de mensen die fraude pleegden, dus die mensen moet je aansprakelijk stellen voor deze hele zooi.
 1. Pakket met injectienaald bij Tweede Kamer bezorgd, Wilders doet aangifte

  Pakket met injectie­naald bij Tweede Kamer bezorgd, Wilders doet aangifte

  Bij de Tweede Kamer is deze week een pakketje bezorgd met daarin een injectienaald en een oproep om geld te betalen. PVV-leider Geert Wilders gaat bij de politie aangifte doen van poging tot afpersing, omdat het pakket aan hem zou zijn gericht. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat. ,,Het OM ziet dit als een bedreiging met zware mishandeling en een poging tot afpersing en pakt het op”, laat een woordvoerder aan deze site weten.