Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag.
Volledig scherm
Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. © ANP

'Wet nodig tegen foute invloed buitenlandse geldschieters'

KrikkeRijk en gemeenten moeten beter gaan samenwerken om te kunnen optreden tegen ontwrichtende boodschappen die bijvoorbeeld worden verkondigd in een moskee. Daartoe moet er een nieuwe wet komen, zei de Haagse burgemeester Pauline Krikke vanavond in Nieuwsuur.

 1. Zorgen om band Haagse As Soennah Moskee met financier uit Koeweit

  Zorgen om band Haagse As Soennah Moskee met financier uit Koeweit

  De Inlichtingendienst AIVD heeft de gemeente Den Haag vorig jaar vertrouwelijk geïnformeerd over een omstreden financier van de as Soennah-moskee. Het islamitische centrum ontvangt volgens de inlichtingendienst steun van een Koeweitse liefdadigheidsinstelling die in verband wordt gebracht met terrorisme. Burgemeester Krikke noemt het nieuws 'zeer ernstig en zeer zorgwekkend.' Ook partijen in de Tweede Kamer maken zich zorgen.
 2. Voorstel: compensatie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagenkinderen
  8

  Voorstel: compensa­tie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagen­kin­de­ren

  Het kabinet overweegt om kinderen van ouders die slachtoffer zijn van het toeslagenschandaal, maximaal 7500 euro aan tegemoetkoming te geven. Het voorstel hiertoe is gebaseerd op een voorstel van een panel van gedupeerde kinderen zelf, schrijft demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) aan de Tweede Kamer. Het gaat om ongeveer 70.000 jongeren die in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.