LTO-voorzitter Sjaak van der Tak.
Volledig scherm
PREMIUM
LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. © Peter Franken

Wie is Sjaak van der Tak, oliemannetje tussen politiek en radicale boeren? ‘Hij wil ertoe doen’

lto-voorzitterOnder curatele van een fanatieke boerenachterban zit LTO-voorzitter Sjaak van der Tak aan tafel bij de stikstofonderhandelingen. Wie is deze CDA’er en wat kan hij klaarspelen? Een profiel.

 1. Rabobank en ABN AMRO gaan in op uitnodiging Remkes, grote landbouwbedrijven niet

  Rabobank en ABN AMRO gaan in op uitnodi­ging Remkes, grote landbouwbe­drij­ven niet

  Rabobank en ABN AMRO gaan in op de uitnodiging die oud-minister Johan Remkes ze heeft gestuurd voor een gesprek over de stikstofcrisis. Vooral Rabobank heeft een grote rol binnen de Nederlandse agrarische sector, waar veel onrust is door de verwachte inkrimping van de veestapel die nodig is om de stikstofuitstoot omlaag te krijgen. Grote landbouwbedrijven als Agrifirm en VION sluiten niet aan, laten ze weten.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’