Wierd Duk peilt de stemming: 'Geef niet toe aan de islamisering'

Een afvallige stemEen hartenkreet van een voormalige moslima. 'Het Westen moet zich veel bewuster zijn van de gevaren van de islam.'

Quote

Wij, in islam geboren vrouwen, weten wat de prijs van verzet is

Zara Ismailova

Kort voor de Nederlandse parlementsverkiezingen dook op YouTube een video op. Een anonieme, volledig gesluierde vrouw waarschuwt Nederland voor de islam. Ze praat niet, maar houdt geprinte teksten voor de camera.

De vrouw beschrijft hoe zij door haar mannelijke familieleden – vader, echtgenoot, broers, ooms - jarenlang fysiek en geestelijk is mishandeld. ,,Volgens de islam en de Koran bepalen zij – nooit ikzelf - hoe ik me kleed, praat, eet, denk, met wie ik spreek en wanneer ik ergens heen mag.'' 

Ze klaagt Nederlandse politici aan, die zich in haar ogen niet verweren tegen de toenemende invloed van de islam in het Westen. ,,Wij, in islam geboren vrouwen, weten wat de prijs van verzet is. Mark Rutte heeft er geen problemen mee. D66 vindt de islam een verrijking voor de Nederlandse cultuur. Jesse Klaver wil dat u zich aan de islam aanpast. Wil je wegkijken? Of er iets aan doen?'' Dan roept ze de kijkers op om op de PVV te stemmen.

Er werd getwijfeld aan de authenticiteit van de video. Het zou om een vervalsing gaan uit het PVV-kamp. De vrouw zocht contact met mij om dit beeld recht te zetten.