Volledig scherm
© anp

Wilders en Pechtold botsen over borsten en boerkini’s

Een foto met badende vrouwen die een hoofddoek dragen, heeft geleid tot een Twitterfittie tussen Geert Wilders en Alexander Pechtold. De politici sturen elkaar bijdehante opmerkingen over ‘waterstofperoxide’ in Wilders’ ogen en ‘blote borsten’ in de penthouse van Pechtold.

Vanochtend plaatste PVV-leider Wilders een foto op Twitter van een groepje vrouwen en mannen dat in de zee baadt bij het strand van Scheveningen. De meeste vrouwen op de foto dragen een hoofddoek en zijn grotendeels aangekleed. ‘Strand Den Haag/Scheveningen’, is het bijschrift van Wilders.

Bijna vijf uur later reageert D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold op het bericht van Wilders met de volgende tekst: ‘Hé Geert, is de waterstofperoxide in je ogen gekomen? Ik zie hier vanuit mijn 'penthouse' toch echt veel meer blote borsten dan boerkini’s!’ Hij sluit af met een knipoog.

Geert Wilders on Twitter

Strand Den Haag/Scheveningen. Beach The Hague/Scheveningen.

Blote borsten

Pechtold verwijst naar zijn ‘penthouse’ in Scheveningen, waarmee hij de afgelopen maanden in opspraak kwam. Hij kreeg het appartement van 135.000 euro van een Canadese oud-ambassadeur met wie hij al sinds zijn studietijd bevriend is. Pechtold registreerde die gift niet in het geschenkenregister van de Tweede Kamer, naar eigen zeggen omdat het om een privékwestie gaat.

Wilders had maar een klein halfuur nodig om te reageren op de tweet van Pechtold. ,,Ja dat je veel blote borsten ziet in dat penthouse van je @APechtold dat weet inmiddels heel Nederland wel”, stuurde de PVV-leider.

Voormalig politiek commentator Ferry Mingelen vindt de tweets van de politici opmerkelijk. ,,Ik geloof dat de heren Pechtold en Wilders wat last krijgen van de warmte”, twittert hij.

Alexander Pechtold on Twitter

Hé Geert, is de waterstofperoxide in je ogen gekomen? Ik zie hier vanuit mijn "penthouse" toch echt veel meer blote borsten dan boerkini's! 😉 https://t.co/jXCyjzluTt

Geert Wilders on Twitter

Ja dat je veel blote borsten ziet in dat penthouse van je @APechtold dat weet inmiddels heel Nederland wel. https://t.co/rLXDlYelR3