Volledig scherm
© ANP

Wilders mag weer twitteren: ‘geen censuur, maar vrijheid’

UPDATETwitter heeft het account van Geert Wilders vandaag een halve dag lang geblokkeerd. Het sociale medium strafte de PVV-leider voor een tweet die hij plaatste over D66 en antisemitisme. In de avond kon de PVV-leider weer berichten sturen.

De tweet waarna het platform Wilders blokkeerde ging over D66. Wilders twitterde: „Laten we altijd opstaan tegen de sukkels van D66 die de grenzen open laten staan en meer en meer islam importeren om vervolgens krokodillentranen te huilen over de gevolgen daarvan zoals antisemitisme, eerwraak, vrouwenbesnijdenis, terrorisme en haat.’’ Die tweet zou in strijd zijn met de regels. Wilders werd daarop tijdelijk geschorst.

Partijgenoten van Wilders reageerden verbolgen op de block. Zo noemde PVV’er Léon de Jong het ‘totaal gestoord’. ,,Twitter zet account van @geertwilderspvv op slot omdat hij de waarheid zegt over D66. Ondertussen kunnen moslims ongestoord hun doodbedreigingen op Twitter zetten’’, aldus De Jong op Twitter. 

Halverwege de avond kon Wilders weer tweets versturen en deed dat ook meteen. Volgens de PVV-voorman heeft Twitter hem wel de wacht aangezegd en gedreigd zijn account definitief te weren.

,,Twitter blockt @geertwilderspvv maar hij zal nooit stoppen de waarheid te spreken’’, schrijft Fleur Agema. 

Ook Machiel de Graaf neemt het op voor zijn partijleider.

  1. ‘Relatie voormalige hoofdofficieren was plakkerig en ongezond’

    ‘Relatie voormalige hoofdoffi­cie­ren was plakkerig en ongezond’

    Het eerder achtergehouden hoofdstuk van het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht, is vandaag alsnog openbaar gemaakt. Vanwege privacygevoelige informatie en een dreigend kort geding van een tot dusver onbekend gebleven ‘belanghebbende’ werd bij de presentatie van het rapport op 25 april van publicatie van het hoofdstuk afgezien. Het geding is niet doorgezet, aldus het OM. In het hoofdstuk komen saillante verklaringen over de affaire tussen de twee hoofdofficieren aan bod.