Zo komt onze zorg er na corona uit te zien: meer ic-bedden, beter betaald personeel en minder markt

VIDEOMet het coronatrauma nog in hun vezels schrijven politici aan grootse nieuwe zorgplannen, met meer ic-bedden en personeel, maar ook met ‘minder markt en meer staat’. Is dat wel zo slim? ‘Duitsland kon juist dankzij de marktwerking massaal testen.

4 reacties

 • 101 Garfield

  1 maand geleden
  Iedereen wil meer geld... Defensie ook. Waar moet dat allemaal vandaan komen? Er is al eens uitgelegd hoe het geld in de zorg gaat... Commerciële verzekeraars krijgen geld van de premies, maar worden waar nodig aangevuld door de overheid. Dus lopen de verzekeraars nooit risico, maar verdienen er wel aan voor de aandeelhouders. Ziekenhuizen zijn ook commercieel die verdienen er ook aan voor de aandeelhouders. Net als de bloedbank. Geen wonder dat de zorg zo duur is. Zie de film "I care a lot"
 • John Bluhmen

  1 maand geleden
  De verzekeraar bepaalt! Het eigen risico loopt de spuigaten uit. Wie pakt die grootverdieners nu eens aan? Het geld klotst tegen het plafond...
 • Ekner

  1 maand geleden
  Was het artikel nou bedoeld als grap? Onze zorg gaat er echt niet zo uit zien na in 10 jaar bijna te zijn gehalveerd omdat "onze" regering vindt dat andere dingen belangrijker zijn. Het is misschien hoe het zou moeten zijn maar breng dat onze politici maar aan het verstand, in Japan snappen ze het, niet bezuinigen maar juist investeren, want meer "grijze haren" betekent meer zorg nodig! Misschien moesten onze politici daar eens naar kijken. Aandacht voor ONS land en ONZE mensen is prioriteit!
 • Lenie van Leeuwen

  1 maand geleden
  De pandemie heeft ons heel duidelijk gemaakt dat we niet zonder streekziekenhuizen kunnen! Voor een betere zorg is het nodig dat de streekziekenhuizen in ere hersteld worden, en dat door marktwerking verdwenen streekziekenhuizen terug komen. Laat de hoogspeciale zorg over aan grote academische ziekenhuizen, en laat de streekziekenhuizen de meer voorkomende zorg voor hun rekening nemen. Dit maakt de doorsnee ziekenhuiszorg stukken goedkoper en het belangrijkste....beter bereikbaar en dichtbij!
 1. Koning Willem-Alexander bezoekt ziekenhuis en corona-afdeling
  Play

  Koning Wil­lem-Alexan­der bezoekt ziekenhuis en corona-afdeling

 2. VS stopt tijdelijk met Janssen-vaccin: 'Bijwerking komt niet vaak voor'
  Play

  VS stopt tijdelijk met Jans­sen-vac­cin: 'Bijwerking komt niet vaak voor'