Zo kunnen scholen miljarden besteden om leerachterstanden weg te werken

VIDEOScholen krijgen een waslijst aan middelen om de leerachterstanden door corona weg te werken. Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) geeft ze de mogelijkheid om het schooljaar te verlengen, de lesdagen langer te maken of zelfs privéleraren in te zetten.

5 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Kinderen willen al niet naar school, nu moeten ze hun vakanties inleveren? Hoe wil je die kids motiveren? Waarom word t geld niet uitgegeven aan nieuw onderwijs en betere lessen? Gemotiveerde kids leren veel meer! Ongemotiveerd leren ze bijna niets Y dolman
 • HERMAN SANGERS

  1 jaar geleden
  Dit is het paard achter de wagen spannen. Is het erg dat leerlingen het een jaartje overdoen .In de ideale wereld gaan we altijd over, slagen we allemaal voor ons rijbewijs. En als we geslaagd zijn hebben we meteen de ideale baan waar we voor gestudeerd hebben. Allerlei organisaties vragen geld van een regering, het is een keer op.
 • Faizy

  1 jaar geleden
  Nu komen de miljarden wel boven water, en effe loonsverhoging en werkdruk te minderen hoo maar, wat een systeem
 • Jan van Voren

  1 jaar geleden
  Het hier beschreven idee is net zo onzinnig als het idee van Slob. Even wat uitleg: kinderen even wat meer tijd per dag nasr school, daarna naar de kinderopvang. Daar kunnen ze niet minder betalen, je betaald per dagdeel, en niet per uur. De tegemoetkoming van het Rijk daar buiten gelaten. Kinderen minder uren BSO betekent dan minder uren werken voor de medewerkers, dus minder inkomen. Het zou daarom beter zijn om extra tijd in te laten vullen door de medewerkers van de kinderopvang.
 • toos berg

  1 jaar geleden
  Waarom perse inhalen en niet inzetten op beter onderwijs voor de toekomst.