Het Centraal Planbureau becijferde deze week dat in het slechtste scenario de koopkracht met 3,4 procent gaat dalen voor Nederlanders.
Volledig scherm
Het Centraal Planbureau becijferde deze week dat in het slechtste scenario de koopkracht met 3,4 procent gaat dalen voor Nederlanders. © Rob Engelaar

Zo wil kabinet koopkrachtdreun verzachten: lagere accijns benzine, btw op energie omlaag

Het kabinet trekt de portemonnee om de dalende koopkracht van Nederlanders te verzachten. Zo is het plan de accijns op brandstof omlaag te brengen. Daarnaast gaat de btw op energie flink naar beneden. Ook komt er direct extra geld beschikbaar voor mensen met het laagste inkomen.

244 reacties

 • Marsono Somiro

  11 maanden geleden
  Duizenden mensen die in het buitenland wonen, en met name de AOW-ers, hebben aan de meeste freubel-grepen van Rutte 4, helemaal niets! Zij betalen echter allen wel loonbelasting inhoudingen van 10 a 11 procent. Zij moeten zelf dure ziektekostenverzekeringen afsluiten omdat zij uitgesloten zijn van het NL zorg-systeem, als er al verz.maatschappijen zijn die mensen boven de 70 accepteren. Boodschappen doen buiten de EU, ligt zonder crisis sowieso altijd al boven het prijsnivo, van bijvoorbeeld AH.
 • Marc Fiers

  11 maanden geleden
  Hoe ze het ook brengen , er zal altijd gezeurd worden . Denk ook niet dat het echt zoden bij de dijk zet , tenslotte betalen we allemaal . Het is Belastinggeld , als je minder belasting inkomsten hebt , kun je ook minder hiervan uitgeven .
 • Kas Van Dam

  11 maanden geleden
  Tja.... Zonnepanelen en een elektrische auto. Dus schiet hier weinig mee op. Ondertussen wordt wel ook voor mij alles duurder.... Ik kan het lijden, dus het is wel prima zo. Maar toch is het iets zuur dat je wordt afgestraft voor duurzaamheid.
 • G.J. Juijn

  11 maanden geleden
  1 juli korting op energie, midden in de zomer. Wie bedenkt het ? Slimme truc van dame Kaag. Levert de burger weinig op. Voorlopig nog de hoge prijs betalen.
 • Esther Lurkin

  11 maanden geleden
  Waar blijft de ANWB met jaar 4,7 millioen http://leden.Is het geen tijd dat deze club eens aan de bel gaat trekken. En stopt met dat nutteloze blaadje vol reclame.Besteed dat geld om voor de leden op te komen.Middels ....wegen en bruggen een week lang afsluiten....en oproepen tot een week lang niet te tanken .
 1. Werkstraf voor schietschijfactie met Rutte, Kaag en De Jonge als doelwit: ‘Dit is kwaadaardig’
  PREMIUM

  Werkstraf voor schiet­schijf­ac­tie met Rutte, Kaag en De Jonge als doelwit: ‘Dit is kwaadaar­dig’

  Het was een welbewuste, kwaadaardige, schadelijke en onaanvaardbare actie. Met die woorden veroordeelde een politierechter in Den Haag vandaag een man en een vrouw voor de ernstige bedreiging van drie bewindslieden. Een van de verdachten is de Zwolse actievoerder Eline van ’t N. die eerder is veroordeeld voor het fakkelincident bij de voordeur van het woonhuis van minister Sigrid Kaag.