-
Wat Eten We Vandaag: Gehaktballen met rodewijnjus en aardappel-selderijpuree
Gehaktballen zijn altijd een goed idee en vooral vandaag! Vooral als je er een lekkere aardappel-selderijpuree aan toevoegt. -
Wat Eten We Vandaag: Tempeh in ketjapsaus met wintergroenten en rijst
Tempeh, of tempé, is eigenlijk een blok van samengeperste sojabonen en hoewel dat misschien niet appetijtelijk klinkt, kun je heel veel smaken toevoegen aan tempeh. Probeer het vanavond met deze tempeh in ketjapsaus met wintergroenten en rijst. -
Wat Eten We Vandaag: Courgetti met spinazie gehaktballetjes
Courgetti, oftewel spaghetti van courgette, maakt het een stuk eenvoudiger om je kinderen voldoende groente te laten eten. Maar ook als je geen kinderen hebt is het aan te raden, want het is gezond, makkelijk te maken en heel lekker! -
Wat Eten We Vandaag: Milkshake & chocolate chip cookies
Morgen begint de werkweek alweer, maar gelukkig kun je vandaag nog even genieten van het weekend. Dat gaat een stuk gemakkelijker met deze milkshake en chocolate chip cookies. -
PREMIUM
Ruby is ‘de vierde smaak’ naast puur, melk en wit
Het is hommeles in chocoladeland. Steen des aanstoots: een fruitige roze chocoladesoort van ongefermenteerde cacaobonen.
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde pita’s met homemade vegaballetjes
Het is weekend en dus heb je de tijd om uit te pakken. Daarvoor zijn deze gevulde pita’s perfect geschikt voor: je maakt zelf de vegaballetjes en ook de knoflooksaus is zelfgemaakt. Dat wordt smullen! -
Wat Eten We Vandaag: Witvispakketjes met tomaten, olijven en kappertjes
De meeste tijd gaat zitten in het maken van de aardappelpuree, aangezien de witvispakketjes gewoon in de oven gegaard worden. Met die extra tijd kun je in ieder geval wel je aardappelpuree perfectioneren! -
Wat Eten We Vandaag: Cordon bleu à la Perry met groene koolhutspot
De meerderheid haalt cordon bleu bij de supermarkt, maar zelf maken is niet lastig en bovendien veel lekkerder. Wees wel gewaarschuwd: nadat je hem zelf hebt gemaakt, wil je niet meer anders!
-
Wat Eten We Vandaag: Mexicaanse tortillasoep met kip
Een typisch gerecht uit de Tex-Mex keuken: een Mexicaanse tortillasoep met kip. Je kookt de kip mee met de soep en daardoor wordt hij nog smaakvoller. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde zalm met Oosterse salade
Deze poképlate met gemarineerde zalm is een feestje voor op je bord en voor in je mond. Het is eigenlijk sushi, zonder het gerol. Lekker en makkelijk! -
Wat Eten We Vandaag: tarte tatin met brie en peren
Deze tarte tatin is een heerlijke mix van zoet en hartig en staat binnen 40 minuten op tafel. Dat is nog eens een goed begin van de week. -
Wat Eten We Vandaag: roze koek van ome Joop
Zondag bakdag! En dan is er toch weinig lekkerder dan een goede, zelfgemaakte roze koek van ome Joop, oftewel van Job. Zelf maken is natuurlijk lekkerder en je kunt extra veel maken, zodat je er de rest van de week nog van kunt genieten! -
PREMIUM
Zo maak je zelf nasischijven
De Indonesische stoofschotel rendang is het populairste gerecht ter wereld. Wonderlijk genoeg op de voet gevolgd door nasi goreng: gebakken rijst met de kliekjes van gisteren.
-
Wat Eten We Vandaag: Provençaals stoofvlees uit de oven met easy peasy brood
Je moet jezelf zo nu en dan goed verwennen en daar is dit gerecht uitstekend voor geschikt. Begin er wel een beetje op tijd mee, want je moet het geheel natuurlijk nog even goed laten stoven. -
Wat Eten We Vandaag: risotto met gerookte forel en Hollandse garnalen
Deze risotto is heerlijk vol van smaak en dat komt door de smaakmaker uit de Noordzee: de Hollandse garnaal. Probeer dit recept vanavond uit! -
Wat Eten We Vandaag: Risotto met Hollandse garnalen en forel
-
Wat Eten We Vandaag: snelle Japanse ramen
Normaal moet je goed de tijd nemen voor een ramen, maar deze variant zet je al in 30 minuten op tafel. Het is dus écht een snelle Japanse ramen. Heb je wat meer tijd? Laat de bouillon dan langer trekken, dat komt de smaak namelijk wel ten goede. -
Wat Eten We Vandaag: Indonesische gehaktballen met sperziebonen en mie
Deze Indonesische roerbak is moeilijk te weerstaan. Vooral de lekkere gehaktballetjes maken dit gerecht perfect om de week mee te breken. -
Wat Eten We Vandaag: Indonesische gehaktballen met mie
-
Wat Eten We Vandaag: Indiase curry met flatbread
Vandaag staat deze heerlijke Indiase curry met zelfgemaakte flatbread op het menu. Dat klinkt misschien als een tijdrovend klusje, maar je zet dit gerecht in 45 minuten op tafel.
-
Wat Eten We Vandaag: tonijnpasta met haricots verts, maïs en cherrytomaten
Vanaf vandaag geven we samen met 24Kitchen élke dag het antwoord op de meest gestelde vraag van Nederland: Wat Eten We Vandaag? Vandaag is het antwoord tonijnpasta met haricots verts, maïs en cherrytomaten. -
Recept van de dag: Tarte aux pommes (appeltaart)
Deze taart van Hidde de Brabander is perfect voor de zondag bakdag en er zit een heerlijke rum-rozijnen compote in! -
PREMIUM
‘Arme gezinnen leefden eeuwenlang op een dieet van oesters’
In 1626 kocht een Nederlander het eiland Manhattan en de nabijgelegen oesterbanken. De rest is geschiedenis. -
Rutger bakt: gruwelijk lekkere chocoladekoekjes
Chocolade in overvloed: Door het deeg zit niet alleen cacaopoeder, maar ook nog een lading gehakte chocolade. Je kunt dit deeg trouwens als rol invriezen, zodat je altijd snel verse koekjes kunt bakken voor onverwacht bezoek.
-
Recept van de dag: Visstoofpotje
Dit smaakvol visstoofpotje met saffraanmayonaise en linzen is een heerlijk einde van de week! -
Recept van de dag: Baby bad ass burger (the other woman)
Miljuschka heeft deze hamburger geproefd in Los Angeles en was meteen verkocht. De burger met gekarameliseerde uitjes is misschien niet iets wat je iedere dag eet en daarom wordt die ook wel 'the other woman’ genoemd. -
Recept van de dag: Gestoomde prei van oma Gisele
Prei wordt net als knoflook en ui vaak gebruikt als smaakmaker, maar het kan ook een lekker hoofdingrediënt zijn. Deze gestoomde prei kun je goed naast een vleesgerecht of aardappelgerecht serveren. -
Recept van de dag: Volkorenwraps met kokoskip en guacamole
Deze wrap is met gepocheerde kip. Pocheren is het gaar maken van eten, net onder het kookpunt. Dat kan in bouillon, maar ook in kokosmelk. De kokosmelk geeft je kip een Aziatische 'bite'. -
Recept van de dag: Pompoensoep
Deze pompoensoep met gepofte pompoen combineer je met verse gember, komijn en ras el hanout. Deze ingrediënten zorgen niet alleen voor een smaakexplosie in je mond, maar ook voor een geurfestijn in je keuken.
-
Recept van de dag: Pompoencake met Chai botercrème en melkchocolade
Deze pompoencake maak je met een chai botercrème. Chai is een populaire, pittige Indiase kruidenthee. Het kruidenmengsel bestaat meestal uit kaneel, kardemom, kruidnagel, gember en peper. Over de cake giet je ook nog eens een chocolademengsel. Wat wil je nog meer? -
Brenda kookt: Kip pilav
Kip pilav is een hele fijne makkelijke maaltijd met veel smaak, die je bereidt zonder pakjes en zakjes. Door de courgette bevat deze variant op het bekende gerecht extra veel groenten. In dit geval zijn perziken uit blik gebruikt, maar als er later dit jaar weer verse perziken verkrijgbaar zijn kun je deze natuurlijk gebruiken. -
Video Feestelijk bakken: Red Velvet Cake
Een red velvet cake bevat cacao en heeft de kleur van rood fluweel, vandaar ook de naam. Traditioneel maak je deze taart met een vulling van roomkaas.