Frisse maaltijdsalade met kip, biet en roquefort
24KitchenDeze maaltijdsalade zet je binnen half uur op tafel. Lekker fris door de wortel en rode biet, hartig door de gegrilde kippendijfilet en roquefort.
Delen per e-mail
Ingrediënten:
250 g beluga linzen
350 g kippendijen
olijfolie om in te bakken
1 el honing
1 el Dijonmosterd
50 ml balsamicozijn
150 ml olijfolie extra vierge
2 rode uien
400 g voorgekookte rode bieten
1 winterpeen
150 g roquefort
75 g veldsla
Verder nodig:
Grillpan
Rasp
Bereiden:
- Verwarm een grillpan voor.
- Breng de linzen in een pan met water aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.
- Meng de kippendijen met een scheut olijfolie om in te bakken en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de kippendijen op de grillpan en gril in circa 10 minuten rondom gaar. Draai de kippendijen tussendoor regelmatig om.
- Meng voor de dressing de honing, mosterd en balsamicoazijn en olijfolie extra vierge met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pel en snijd de uien in dunne halve ringen en voeg toe aan de dressing.
- Snijd de rode bieten in kleine blokjes. Schil en rasp de winterpenen grof.
- Meng voor de salade de winterpeen en bieten door de uien in de dressing.
- Giet de linzen af en schep ze door de salade. Haal de kippendijen van de grillpan en snijd ze in reepjes. Verbrokkel de roquefort.
Serveren:
Verdeel de veldsla over borden en verdeel de salade, kippendijen en de roquefort erover.
Eet smakelijk!
Bekijk hieronder de video waarin Miljuschka het recept stap voor stap uitlegt.
Powered by 24Kitchen
Kijk voor meer recepten op: www.24kitchen.nl
Verder in het nieuws
-
Wat Eten We Vandaag: Gehaktballen met rodewijnjus en aardappel-selderijpuree
Gehaktballen zijn altijd een goed idee en vooral vandaag! Vooral als je er een lekkere aardappel-selderijpuree aan toevoegt. -
Wat Eten We Vandaag: Tempeh in ketjapsaus met wintergroenten en rijst
Tempeh, of tempé, is eigenlijk een blok van samengeperste sojabonen en hoewel dat misschien niet appetijtelijk klinkt, kun je heel veel smaken toevoegen aan tempeh. Probeer het vanavond met deze tempeh in ketjapsaus met wintergroenten en rijst. -
Wat Eten We Vandaag: Courgetti met spinazie gehaktballetjes
Courgetti, oftewel spaghetti van courgette, maakt het een stuk eenvoudiger om je kinderen voldoende groente te laten eten. Maar ook als je geen kinderen hebt is het aan te raden, want het is gezond, makkelijk te maken en heel lekker! -
Wat Eten We Vandaag: Milkshake & chocolate chip cookies
Morgen begint de werkweek alweer, maar gelukkig kun je vandaag nog even genieten van het weekend. Dat gaat een stuk gemakkelijker met deze milkshake en chocolate chip cookies. -
PREMIUM
Ruby is ‘de vierde smaak’ naast puur, melk en wit
Het is hommeles in chocoladeland. Steen des aanstoots: een fruitige roze chocoladesoort van ongefermenteerde cacaobonen.
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde pita’s met homemade vegaballetjes
Het is weekend en dus heb je de tijd om uit te pakken. Daarvoor zijn deze gevulde pita’s perfect geschikt voor: je maakt zelf de vegaballetjes en ook de knoflooksaus is zelfgemaakt. Dat wordt smullen! -
Wat Eten We Vandaag: Witvispakketjes met tomaten, olijven en kappertjes
De meeste tijd gaat zitten in het maken van de aardappelpuree, aangezien de witvispakketjes gewoon in de oven gegaard worden. Met die extra tijd kun je in ieder geval wel je aardappelpuree perfectioneren! -
Wat Eten We Vandaag: Cordon bleu à la Perry met groene koolhutspot
De meerderheid haalt cordon bleu bij de supermarkt, maar zelf maken is niet lastig en bovendien veel lekkerder. Wees wel gewaarschuwd: nadat je hem zelf hebt gemaakt, wil je niet meer anders!