Amsterdam Dance Event 2016

Het Amsterdam Dance Event (ADE) komt eraan. Van aanstaande woensdag tot zondag stikt het in Amsterdam van de dancefeesten. Maar er wordt ook heel veel gepraat over en gehandeld in dance. ADE is de grootste conferentie voor elektronische muziek wereldwijd. Voor dj’s, managers en bookers is het de drukste week van het jaar. Met 450 events, 2200 artiesten en 140 clubs en locaties is het aanbod echt gigantisch. Wij zetten een aantal highlights op een rij. Met gevestigde namen maar ook obscuurdere events en bijzondere plekken.

Craig David presents TS5 - ADE

Craig David is een DJ die ook zingt. En hoe. Hij begon zijn TS5 feesten in zijn eigen penthouse in Miami, Tower Suite 5. In zijn sets combineert hij old skool hits en nieuwe nummers in een grote spannende mix. Daar gooit hij zijn fantastische stem overheen waardoor het publiek tot grote hoogten opgezweept wordt. Het is inmiddels uitverkocht maar wie weet valt er wat te regelen via TicketSwap.

Paradiso ● uitverkocht

Woensdag 19 oktober ● 19.00 tot 22.00

Dutch National Opera & ADE present: Before Present

De Nationale Opera en het Amsterdam Dance Event slaan de handen ineen om de grenzen van de dance nu eens echt te verleggen. 'Before Present' is een heuse opera waarin dit klassieke genre gecombineerd wordt met electronische muziek.

Noorderlicht, €35

Woensdag 19 oktober ● 21.00 tot 21.45 uur (ook op 20 oktober)

Henrik Schwarz and Metropole Orkest - Scripted Orkestra

De Duitse ADE-veteraan Henrik Schwarz heeft zich verdiept in het samenspelen met orkesten. Hij laat electronische en klassieke muziek samensmelten tot één heel bijzondere, muzikale ervaring. Het is geen dansconcert: denk aan een haast medidatief optreden met hier en daar een roffeltje of een bassline.

Melkweg ● €35

Bugge Wesseltoft, Henrik Schwarz & Dan Berglund tijdens ADE 2014.

Woensdag 19 oktober ● 19.30 tot 23.45 uur

Nicky Romero and friends - Protocol X ADE 2016

Nicky Romero en zijn Protocol Recordings label vieren hun vijfjarig bestaan met een heerlijke lineup, met vooral nieuwe namen. Waaronder een groot nieuw talent met de naam Florian Picasso, die je alleen al voor zijn naam moet gaan zien.

Melkweg ● €22,00

Florian Picasso, Final Call

Woensdag 19 oktober ● 22.00 tot 05.00 uur

Claire ADE: Worldwide FM Showcase

Gilles Peterson presenteert zijn nieuwe internetradiostation WorldWide FM in de nieuwe club Claire op het Rembrandtplein. Max Abysmal en Tienson zijn twee voorbeelden van nieuwe jonge DJ's die zich op deze avond laten zien. Ontdek ze zelf vroeg zodat je later kan zeggen dat je erbij was.

Claire ● €17,50

Max Abysmal @ Shourai Sessions, Studio 80, Amsterdam (04-11-2014)

Woensdag 19 oktober ● 22.00 tot 06.00 uur

Mary Go Wild Basement Raves

De leukste feesten van ADE zijn de feesten op de niet-gangbare locaties. Dancewinkel Mary Go Wild aan de Zeedijk heeft een kelder waar ieder jaar piepkleine maar euforische feesten worden gehouden. De internationale line up - voornamelijk techno - wordt nooit bekend gemaakt en zorgde eerdere edities voor grote verbazing. Kom vroeg want de kelder is zo vol.

Mary Go Wild ● gratis

Donderdag 20 oktober ● 14:00 tot 20:00 (ook 21 en 22)

Verknipt ADE Techno Special

Voor wie van lekker vette techno houdt. Knallen in Amsterdam Studio's, met een interessante line-up van vooral Britse en Duitse dj's die echt helemaal los kunnen gaan: Amsterdam Studio's heeft geen geluidsrestricties.

Amsterdam Studio's ● €44,50

Luke Slater (Planetary Assault Systems), een van de acts

Donderdag 20 oktober ● 22.00 tot 08.00 uur

HYTE

Nog een feest voor de technoliefhebbers onder de ADE'ers, met toppers als Robert Hood en Speedy J op donderdag, Ricardo Villalobos en Steve Rachmad (vrijdag) en Chris Liebing en nogmaals Speedy J (zaterdag). Maak je klaar voor drie nachten van diepe, harde beats maar ook fijnzinnige techno.

Warehouse ● vanaf €17,50

Robert Hood - Hybrid set HYTE, ADE 2015

Donderdag 20 oktober ● 22.00 tot 08.00 uur (ook 21 en 22 oktober)

Sam Feldt presents Heartfeldt & Friends

Trek je zwembroek aan voor dit tropische zwembadfeest in het Sloterparkbad. Sam Feldt en vrienden maken er een hete, natte en kolkende massa van op deze eerste ADE Indoor Pool Party.

Sloterparkbad ● € 29,50

Sam Feldt op Tomorrowland Belgie 2016

Donderdag 20 oktober ● 22.00 tot 03.00 uur

Afterlife at Loveland

Dixon draait, de beste deephouse DJ van de wereld. De rest van de line-up is ook ijzersterk, met onder anderen Ame en Tale of Us. Ook de locatie is tof. Afgelegen, dus er zijn geen geluidsrestricties. Het feest is uitverkocht maar je kunt proberen kaarten te regelen via TicketSwap.

Mediahaven ● uitverkocht

Dixon op Dekmantel 2015

Donderdag 20 oktober ● 22.00 tot 06.00 uur

Marcel Dettmann DJ-Kicks release

De DJ-Kicks serie is een langlopende serie albums van de beste DJ's. Vanavond is de release van die van Marcel Dettmann. Normaal staat hij vooral op grote stages, maar voor deze releaseparty komt hij naar OT301, een zaal waarin maar vierhonderd mensen passen.

OT301 ● €18

Marcel Dettmann op Dekmantel 2016

Donderdag 20 oktober ● 23.00 tot 05.00 uur

Audio Obscura presents Maceo Plex x Rijksmuseum

Op een van de meest beruchte plekken in de stad mag de Amerikaanse DJ/producer Maceo Plex zijn kunsten vertonen. De fietstunnel onder het Rijksmuseum, waar zoveel over te doen is geweest tjdens de verbouwing, wordt het decor voor een vet dancefeestje. De dj heeft oorspronkelijke opnames van diverse klassiekemuziekinstrumenten uit de collectie beluisterd en op basis daarvan een vier uur durende set gemaakt. Toegang is gratis maar je komt er alleen in als je jezelf als groep van 2 of 4 HIER aanmeldt voor 18 oktober om 11.59 uur. Uit de aanmeldingen wordt een lijst van gelukkigen samengesteld.

Fietstunnel Rijksmuseum ● Gratis

Maceo Plex vanuit de Boiler room op Ibiza

Vrijdag 21 oktober ● 19.00 tot 21.00

Chainsmokers

Op het moment van schrijven heeft 'Selfie' van De Chainsmokers al 456.927.773 views op YouTube. Live kunnen ze enorm de beuk erin gooien terwijl ze vrij poppy muziek maken. Ga vooral naar het optreden nu ze in Nederland nog niet superbekend zijn.

Tolhuistuin ● €18

Vrijdag 21 oktober ● 19.30 tot 22.00

Straf_werk

ADE staat bekend om de spannende locaties. Straf_werk is altijd leuk vanwege de goede sfeer, maar er wordt ook negen uur kwalitatieve housemuziek gedraaid. Maar vooral de plek maakt het leuk. De Kromhouthal is een enorme loods in Noord die tóch intiem voelt.

De Overkant (Kromhouthal) ● €22,50

George Fitzgerald (een van de acts op vrijdag) in de Boiler Room

Vrijdag 21 oktober ● 22.00 tot 07.00 uur (ook zaterdag)

Hunee, Antal, Young Marco, Interstellar Funk en Robert Bergman

Platenlabel Rush Hour heeft haar eigen feestje met een superline-up, aangevoerd door een van de hipste DJ's van het moment: Hunee. Wars van de commercialisering van de dance, is deze Duits-Koreaanse dj iemand die vooral een sfeer wil creëren waarin mensen zich bloot durven geven. Hij gooit zijn hart, ziel en hele lijf in zijn soms negen uur durende sets.

De School ● €18,00

Hunee in de Boiler Room

Vrijdag 21 oktober ● 23.00 tot 08.00

Dj Jazzy Jeff (& Kenny Dope)

Now this is a story all about how, My life got flipped-turned upside down, And I'd like to take a minute, Just sit right there, I'll tell you how I became the prince of a town called Bel-Air.
Wie dit hardop zingt zit er direct weer in. Jazzy Jeff is de muzikale man achter de hitserie The Fresh Prince of Bel Air. Maar hij is ook een dj-legende. Ga hierheen als je op zoek bent naar de essentie van urbanmuziek.

Sugarfactory ● €15

Jazzy Jeff in de Boiler Room (vanaf minuut 13)

Vrijdag 21 oktober ● van 0.00 tot 06.00

Breakfast Club

Voor de party freaks die geen einde kennen, of juist vroeg beginnen.

Radion ● €24

Zaterdag 22 oktober ● 07.00 tot 18.00 uur (ook op zondag)

Crash Course In Science & Severed Heads presented by Dark Entries & Red Light Radio

Red Light Radio is een online radiostation dat inmiddels een grote naam heeft opgebouwd. Met hun non-commerciële roots als basis draaien ze een mix van de meest onwaarschijnlijke sub-genres, obscure wereldmuziek, onvervalste punk en avant-gardistische housemuziek. Ze hebben twee legendarische 80's-bands naar Amsterdam weten te halen: Crash Course In Science (USA) en Severed Heads (AUS). Onbekend bij het grote publiek maar hun nummers worden nog heel vaak gedraaid en opnieuw uitgebracht. Mooie locatie ook, in de brouwerij van Oedipus.

Oedipus Brewing ● €14

Cardboard Lamb van Crash Course In Science uit 1981

Zaterdag 22 oktober ● 20.00 tot 04.00 uur

Dockyard Festival

Als je echt voor groot wilt gaan. Met zes podia en 11.000 bezoekers is dit een megafeest waarbij je op kan gaan in de massa. De NDSM-werf is een oude scheepswerf vol loodsen, treinrails en kranen, waardoor je een echt industrieel en rauw gevoel krijgt als je daar los gaat.

NDSM-werf ● €42,50

The Advent & Industrialyzer, een van de ruim 30 acts op Dockyard

Zaterdag 22 oktober ● 11.00 tot 23.00 uur

Thuishaven Wintercircus

Geen zin in nachtelijk doorhalen maar wel in een goed feestje? Het programma in Thuishaven begint om 13.00 uur en heeft een gigantische line-up met sterke dj's. Niet alleen techno, maar ook house. Omdat het overdag is, is het publiek heel gemêleerd. Thuishaven heeft ook op vrijdag en zaterdag een programma.

Thuishaven ● €19,50

Dennis Ferrer (een van de acts op zondag) in de Boiler Room

Zondag 23 oktober ● 13.00 tot 23.00 uur

Klockworks x LET

Dit feest is op het moment dat de uren beginnen te tellen, maar toch knoopt dit event er nog even 14 uur (!) achteraan. LET (Les Enfants Terrible) haalt de Duitse grootheid Ben Klock naar Amsterdam om ADE af te sluiten. De Amsterdamse kunstenaar Heleen Blanken zal hier de visuals verzorgen.

H7 Warehouse ● €22,50

Ben Klock op Dekmantel 2016

Zondag 23 oktober ● 15.00-5.00 uur

Philip Glass & Laurie Anderson

ADE bijzonder afsluiten kan met dit concert door twee giganten van de avant-garde. Laurie Anderson en Philip Glass geven samen een performance waarvan de uitvoeringen op een hand te tellen zullen zijn.

Melkweg ● €50,00

Zondag 23 oktober ● 19.30 - 23.30 uur

Algemeen Dagblad ● Erik Kersten ● Oktober 2016