Volledig scherm
Adriaan Kruisheer in actie voor Sparta Nijkerk. © Foto Rodney Kersten

Adriaan Kruisheer kreeg beste gevoel bij DVS'33

Adriaan Kruisheer verruilt na dit seizoen Sparta Nijkerk voor DVS’33, poulegenoot in de derde divisie (zaterdag).

1.  Waarom vertrek je?

Adriaan Kruisheer: ,,Ik kreeg bij hen het beste gevoel. Ik was met meer clubs in gesprek, ook met clubs uit de tweede divisie, maar DVS’33 was heel serieus en concreet. Ik heb de keuze nog uitgesteld, omdat het nog vroeg in het seizoen was en ik wilde Sparta Nijkerk ook de kans geven. Uiteindelijk is het op deze manier afgelopen, hoezeer ik het ook naar mijn zin heb bij Sparta Nijkerk.”

2. Mensen zullen het niet betitelen als een stap omhoog.

,,Ik kan mij wel voorstellen dat mensen dat vinden, maar DVS’33 speelt al jaren in de top van de derde divisie en ze willen heel graag de stap omhoog maken. Mocht dat dan niet lukken en met Sparta Nijkerk promoveren we wel, dan is dat zuur voor mij. Dat is tegelijkertijd ook het risico dat ik neem met deze keuze.”

3. Tegen je oude club Almere City kreeg je je eerste directe rode kaart uit je loopbaan. Ga je in beroep?

,,In mijn optiek was het dubieus of het geel was, maar omdat er wat theater bij zat, gaf de scheidsrechter rood. Ik ga zeker in beroep en hoop dat-ie geseponeerd wordt, zodat ik volgende week tegen VVSB kan spelen. Dan kunnen we met Sparta Nijkerk de periode pakken. Mogelijk gaan we de winterstop in met zeven punten voorsprong, dan moeten we niet meer te bescheiden doen.”

Amersfoort