Lisa Kruger.
Volledig scherm
Lisa Kruger. © ANP

Amersfoorts Sportgala: Bol krijgt concurrentie van Kruger en Mooiweer

De genomineerden voor het tiende Amersfoortse Sportgala zijn onthuld. Op 25 november worden de Sportman, -vrouw, -ploeg en -talent van 2019 bekendgemaakt.

Opvallend is het grote aantal nieuwe gezichten in de diverse categorieën. Alleen Lisa Kruger sleepte vorig jaar ook een nominatie in de wacht. De parazwemster die dit jaar in Londen de wereldtitel won op de 100 meter rugslag, krijgt in de verkiezing tot Sportvrouw van het Jaar concurrentie van atlete Femke Bol en zwemster Sterre Mooiweer.

Bob Geurts.
Volledig scherm
Bob Geurts.

Golfer Bob Geurts, kickbokser Ertugrul Bayrak en zwemmer Koen Lems zijn genomineerd voor de titel Amersfoorts Sportman. 

De verkiezing tot Sporttalent levert drie kandidaten op die zich in hun sport al internationaal hebben laten gelden: Milan Molle (taekwondo), Pelle Bolsius (schaatsen) en Puck Pieterse (mountainbiken en veldrijden).

De vierde categorie is de Sportploeg van het jaar. De volleyballers van AVV Keistad kunnen deze prijs in de wacht slepen, net als het mixed estafetteteam van ZPC Amersfoort en de kanopolosters van KV Keistad.

Via deze site kan tot en met 10 november gestemd worden op de favoriete genomineerden. De uitkomst van deze publieksstemmen is mede bepalend voor de uitkomst van de verkiezingen. Ook worden op 25 november in theater Flint ook de SportSpecial en de Sportvereniging van 2019 uitgereikt. De vakjury kent deze prijzen toe.

Jeroen Stomphorst, presentator van NOS Studio Sport, presenteert het Amersfoortse Sportgala. 

Amersfoort