CJVV, getraind door Sijtze Wobbes, schreef in 2019 het Amersfoorts Voetbalkampioenschap op haar naam. ASC Nieuwland werd met 5-2 in de finale verslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
CJVV, getraind door Sijtze Wobbes, schreef in 2019 het Amersfoorts Voetbalkampioenschap op haar naam. ASC Nieuwland werd met 5-2 in de finale verslagen. © Rodney Kersten

Amersfoorts voetbalfeest barst los: ‘Ik denk dat het heel spannend gaat worden’

Na drie jaar is het Amersfoorts Voetbalkampioenschap (AVK) terug. Voor de oudgedienden een opluchting, want velen misten het voetbalfeestje enorm. Voor de jonkies wordt het een nieuwe ervaring. ,,Het is hoe dan ook geweldig dat er weer een AVK is.”

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”