Minke Plate verlaat na dit seizoen Saestum. De Amersfoortse gaat in België studeren en sluit zich aan bij KAA Gent dat in de hoogste vrouwencompetitie uitkomt.
Volledig scherm
PREMIUM
Minke Plate verlaat na dit seizoen Saestum. De Amersfoortse gaat in België studeren en sluit zich aan bij KAA Gent dat in de hoogste vrouwencompetitie uitkomt. © Foto Ruud Voest

Amersfoortse Minke Plate (19) naar België voor studie én voetbal in de hoogste vrouwencompetitie

De Amersfoortse Minke Plate (19) vertrekt komend seizoen naar de hoogste Belgische vrouwencompetitie. Plate verruilt het Zeister Saestum voor KAA Gent, de nummer drie van het afgelopen seizoen. Hier gaat zij studie en voetbal combineren. ,,In het vrouwenvoetbal moet je in de absolute top spelen om je brood te kunnen verdienen met voetbal.”

  1. Die éne EK-wedstrijd zal Jeroen altijd bijblijven: samen met zijn vader in het stadion, kippenvel op de armen
    PREMIUM
    COLUMN

    Die éne EK-wed­strijd zal Jeroen altijd bijblijven: samen met zijn vader in het stadion, kippenvel op de armen

    Terwijl ik nog midden in het EK hockey zit, vandaag en morgen zijn de finales in Amsterdam, is gisteren het EK voetbal losgebarsten. Hier thuis heb ik een voetbalfan wonen die de hele familie aftroeft met zijn voetbalkennis, inclusief zijn vader, die toch echt bij Studio Sport werkt. Onze Koen weet alles van iedere speler sinds hij verslaafd is geraakt aan het FIFA-spel op de playstation.

Amersfoort