Jordi Bitter in actie voor Spakenburg (archieffoto).
Volledig scherm
Jordi Bitter in actie voor Spakenburg (archieffoto). © BSR Agency

Na drie maanden scoort Bitter weer voor winnend Spakenburg

Spakenburg boekte gisteren niet alleen een uitstekende 0-3 zege bij Noordwijk. De uitkomst van het duel betekende ook een enorme opsteker voor Jordi Bitter.

Een zucht van verlichting moet in de dertiende minuut uit de mond van de Amsterdamse spits zijn ontsnapt. Eindelijk deed hij wat hij normaal het liefste doet: scoren.

Bijna drie maanden stond de aanvaller droog, vanaf 9 november vorig jaar. Toen verschoot hij voor lange tijd zijn kruit met meteen maar twee goals tegen topploeg Katwijk. Veel meer viel er op dat vlak dit seizoen niet in het voordeel van Bitter te noteren. Hij liep zich wekelijks het vuur uit de sloffen, dat wel, voor de ploeg en om het schrijnende gebrek aan treffers te compenseren. Slechts één keer scoorde hij eerder, in de maand oktober.

Verlossing

Het werd dus de hoogste tijd om datgene te doen waarvoor een spits hoort te leven. Bitter zocht naar de verlossing en vond die zaterdag bij Noordwijk. Het kwam Spakenburg uitstekend uit. Dankzij die treffer bereikte het met een voorsprong de rust, na een eerste helft waarin de ploeg van trainer Eric Meijers nauwelijks kon overtuigen en waarin Tim Brinkman, overgenomen van Jong FC Utrecht, zijn debuut beleefde.

Na rust betaalde de treffer van Bitter zich nog eens dubbel en dwars uit, omdat ook invaller Majid Ghaddari en Kevin Sterling nog scoorden voor de ‘Blauwen’.

Amersfoort