Volledig scherm
Een teleurgestelde Eric Meijers. © David van Haren

Spakenburg krijgt een draai om de oren van De Treffers

De opmars van Spakenburg in de tweede divisie is tot stand gebracht. De ploeg van trainer Eric Meijers kreeg bij De Treffers een draai om de oren: 4-0.

Voor Meijers was het een pijnlijke nederlaag, gezien zijn historie in het dorp Groesbeek. Bij plaatsgenoot Achilles trainde hij dertien jaar, verdeeld over twee periodes, en beleefde hij pieken en dalen.

Met Spakenburg leed de opvolger van John de Wolf nu zijn eerste verlies. Die uitkomst stond haaks op de resultaten van de laatste maand, waardoor de Spakenburgers naar het linkerrijtje waren opgeklommen en uitzicht hadden op meer. Een overwinning op De Treffers zou Spakenburg een plek in de subtop hebben opgeleverd. Nu moet de ploeg daarvoor wat meer geduld hebben.

Rijtje zeperds

Als het bij de ‘Blauwen’ fout gaat, moet het blijkbaar goed fout gaan. Eerder dit seizoen ging het met 6-1 bij HHC Hardenberg en 5-0 bij Scheveningen mis. In dat rijtje zeperds past de uitglijder bij De Treffers.

Spakenburg moest vooral enkele slechte minuten voor de rust bekopen. In de 43ste minuut opende Lowie van Zundert de score, in de extra tijd van de eerste helft verdubbelde Coen Maertzdorf de marge.

Spakenburg bracht in de tweede helft Roy Castien in voor de geblesseerde Everton Pires Tavares en hoopte aanvallend meer af te dwingen. Het tegendeel gebeurde, door treffers van opnieuw Maertzdorf (3-0) en Dilivio Hoffman (4-0).

Amersfoort