Tonny Wolfsen, oud-speler van SC Amersfoort: ,,Ik was amateur en voetbalde omdat ik het leuk vond.”
Volledig scherm
PREMIUM
Tonny Wolfsen, oud-speler van SC Amersfoort: ,,Ik was amateur en voetbalde omdat ik het leuk vond.” © Rodney Kersten

Tonny brak door bij de profs van SC Amersfoort, tot de club plots failliet ging: ‘Ineens was ik clubloos’

De talentvolle Tonny Wolfsen uit Soest had net zijn profdebuut tegen Vitesse gemaakt, toen zijn club SC Amersfoort in december 1982 op de fles ging. ,,Ineens was ik clubloos.”

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Amersfoort