Het dak van het Cars Jeans stadion is beschadigd geraakt door harde windstoten. De beplating hangt op meerdere plekken los. Grote delen beplating waaien over straat wat zorgt voor een gevaarlijke situatie.
Volledig scherm
Het dak van het Cars Jeans stadion is beschadigd geraakt door harde windstoten. De beplating hangt op meerdere plekken los. Grote delen beplating waaien over straat wat zorgt voor een gevaarlijke situatie. © District8

ADO Den Haag nog in onzekerheid over stadion: ‘We zullen nu wat scenario’s gaan uitschrijven’

Het is nog niet duidelijk of ADO Den Haag de competitiewedstrijd van vrijdag tegen Telstar in het eigen stadion kan spelen. Maandagmiddag zou hierover een besluit worden genomen, maar vanwege de nog altijd harde wind konden onderzoekers hun werk niet volledig doen.

 1. Dak van ADO Den Haag-stadion waait los door storm Eunice: ‘Blijf uit de buurt, situatie is levensgevaarlijk’
  Play
  Video + Update

  Dak van ADO Den Haag-stadion waait los door storm Eunice: ‘Blijf uit de buurt, situatie is levensge­vaar­lijk’

  Het Cars Jeans stadion van ADO Den Haag is vrijdagmiddag door harde windstoten zwaar beschadigd geraakt. De beplating van het stadion, dat langs het knooppunt van de A12 en A4 ligt, laat op meerdere plekken los. Grote delen beplating waaien over straat wat zorgt voor een gevaarlijke situatie. ,,Blijf uit de buurt”, luidt het advies van Veiligheidsregio Haaglanden.
 1. Kan ADO na storm Eunice nog wel in eigen stadion spelen? ‘We kunnen altijd hulp AZ inschakelen’
  PREMIUM

  Kan ADO na storm Eunice nog wel in eigen stadion spelen? ‘We kunnen altijd hulp AZ inschake­len’

  De schade aan het Cars Jeans Stadion, vrijdagmiddag veroorzaakt door storm Eunice, zorgt voor veel onzekerheden bij ADO Den Haag. Het is niet de eerste keer in de recente geschiedenis dat een Nederlands voetbalstadion onverhoopt schade oploopt. De vraag is dan ook of de Haagse club de thuiswedstrijden wel ‘gewoon’ in het eigen stadion kan spelen. Zo niet, kan het in ieder geval op de hulp van AZ rekenen. ,,Maar zo ver is het nog niet.”