Volledig scherm
Golfprofessional Darius van Driel. © Getty Images

Alleen topnotering telt in Dubai voor golfer Van Driel

Dankzij een gedeelde vijfde plek in het Chinese Foshan kwalificeerde Darius van Driel zich eerder deze maand op de valreep voor het allesbeslissende slottoernooi van de Challenge Tour in Dubai, dat morgen van start gaat.

Voor de Leidschendamse golfprofessional is het ook de laatste kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Europese Tour van 2019, de hoogste golfdivisie van Europa, waar ook Joost Luiten op uitkomt. Geen eenvoudige klus, want Van Driel moet in de woestijn bij de eerste twee eindigen om die stap te maken.

Dankzij winst in Oostenrijk eind juli, zijn eerste zege op de Challenge Tour in drie jaar, kwam Darius van Driel met stip de top-45 van de order of merit binnen. Een plek die goed is voor een startbewijs voor het met 450.000 euro gedoteerde slottoernooi in Dubai deze week. Zelfs een plek in de top-15, wat rechtstreekse promotie naar de Europese Tour betekent, was op dat moment in zicht.

Maar in de zeven toernooien daarna liep het allemaal niet zoals Van Driel wilde, met als gevolg dat hij weer uit de top-45 duikelde. Dus moest de Leidschendammer in het Chinese Foshan alles uit de kast halen om zich alsnog te kwalificeren.

Van Driel: ,,In China liep bijna alles weer als vanouds. Al vanaf de eerste dag voelde het goed. Er had zelfs nog meer ingezeten dan een vijfde plaats. De vorm is er, dus zal ik in Dubai net als altijd aanvallend spelen. Ik heb namelijk niets te verliezen.''

Den Haag