Volledig scherm
Clubicoon Aad Mansveld. © SPAARNESTAD FOTOARCHIEF

As laten uitstrooien op speciaal ADO-veld

De meest fanatieke ADO-supporters zullen ongetwijfeld weleens hebben beweerd 'tot hun dood' achter de club te blijven staan. Vanaf komend jaar kunnen ze die onvoorwaardelijke steun ook op een bijzondere manier benadrukken tijdens hun uitvaart.

De as van overleden ADO-supporters kan dan namelijk worden uitgestrooid op een speciaal ADO Den Haag verstrooiveld met stoeltjes uit het Cars Jeans Stadion. Het verstrooiveld zal worden ingericht door Yarden.

De uitvaartverzekeraar gaat ook een speciale ADO Den Haag-rouwkamer beschikbaar stellen om overledenen op te kunnen baren. Die kamer komt bij Yarden Nieuw Eykenduynen in Den Haag, dat op korte termijn verbouwd gaat worden.

Van de wieg tot het graf

De mogelijkheid om ADO-supporters een uitvaart te geven die aan de club kan worden gekoppeld, is volgens Karin Trommelen, Teamcoach Zorg en Bedrijfsbureau van Yarden, een logische. ,,Supporter van ADO Den Haag ben je van de wieg tot het graf", geeft ze, via het bericht dat het bedrijf en ADO Den Haag over de samenwerking communiceerden, aan. ,,Voor fans en supporters is de club onderdeel van het leven, dus waarom zou dit niet te zien mogen zijn bij de uitvaart?”

De komst van het bijzondere verstrooiveld en de ADO Den Haag-rouwkamer komt voort uit een overeenkomst die de twee partijen gisteren tekenden. De samenwerking bindt de Haagse club voor de rest van het seizoen aan Yarden.

Het nieuws kwam op de sterfdag van ADO Den Haag-icoon Aad Mansveld. De club stond gisteren even stil bij het feit dat hun grootste legende 27 jaar geleden op 47-jarige leeftijd overleed.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Den Haag