Mario van der Ende.
Volledig scherm
PREMIUM
Mario van der Ende. © Ruud Voest

‘Bij die voorbeeldclub moet je als trainer aangeven dat je een skifanaat bent’

columnRond deze tijd van het jaar overleggen club en trainer vaak of de samenwerking tussen de twee partijen nog niet over datum is en of er een contractverlenging in zit. Columnist Mario van der Ende voerde ooit een oriënterend gesprek voor een trainersfunctie bij Die Haghe, waar hij misschien wel had moeten zeggen dat hij een skifanaat was.

 1. Johan Cruijff verraste Mario van der Ende tijdens prijsuitreiking: ‘Gefeliciteerd hè, schiedsrechter’
  PREMIUM
  Column

  Johan Cruijff verraste Mario van der Ende tijdens prijsuit­rei­king: ‘Gefelici­teerd hè, schieds­rech­ter’

  Columnist Mario van der Ende had zich verheugd op de uitreiking van de prijzen op het Haags Sportgala. Zelf zou hij maandagavond in het Amare de prijs voor de ‘Haagse scheidsrechter van het jaar’ uit reiken. Het deed hem denken aan die keer dat hij met Rinus Michels en Johan Cruijff op het podium stond om een prijs in ontvangst te nemen. ,,Cruijff zei: gefeliciteerd hè, schiedsrechter.”
 2. RKAVV gestaakt na opstootje en ‘walgelijke’ scheids bij Laakkwartier: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  overzicht

  RKAVV gestaakt na opstootje en ‘walgelijke’ scheids bij Laakkwar­tier: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  Ook dit weekend stond het weer bol van de bijzonderheden in het amateurvoetbal. De wedstrijd van hoofdklasser RKAVV bij SDO werd zondag tijdelijk gestaakt na een opstootje met supporters, voor Westlandia gloort na de tweede zege op een rij The Great Escape en de koplopers in ‘3B’ verloren punten. Wat gebeurde er allemaal op de amateurvelden? Met dit overzicht ben je helemaal bij.

Den Haag