Exclusief

Het beste van het AD

In PREMIUM vind je een selectie van onze beste verhalen. Elke dag alles van het AD lezen? Neem dan een abonnement.

Volledig scherm
PREMIUM
Huib van Oostrom Soede is schuldbewust: ,,Ik had op resultaat moeten spelen." © Orange Pictures

Blik van Huib van Oostrom Soede gaat op volgend seizoen

Te Werve promoveerde drie jaar op een rij, maar na een seizoen vol tegenslagen ging het zaterdag een keer mis voor de Rijswijkers. Trainer Huib van Oostrom Soede baalt van de degradatie, maar kijkt ook vooruit.

Volledig scherm
De bank van Te Werve met Rico Kogeldans derde van links. © Aad Vanderknaap

Zaterdag 9 juni 2018. Een dag die Huib van Oostrom Soede niet snel zal vergeten. In de nacompetitie werd na verlenging verloren van Roda'46 uit Leusden: 1-3. Hij ging met de club in rap tempo van de vierde naar de eerste klasse, maar viel na een jaar weer terug naar de tweede klasse. Oorzaken genoeg, maar de trainer van Te Werve stak de hand ook in eigen boezem. 

,,Ik had mijn wissels op een andere manier moeten toepassen. Daar ben ik nu wel achter", vertelt Van Oostrom Soede, die Rico Kogeldans een waardig afscheid gunde en hem nog liet invallen. Dat pakte desastreus uit. ,,Dat verwijt ik mezelf echt. Ik had het niet moeten doen. Ik had puur op resultaat moeten spelen. Nu is dat resultaat namelijk nul."

Keepersproblemen

Volledig scherm
Te Werve-keeper Kristian Stilting. © Frans De Best Fotografie

Volgens de coach van de Rijswijkers was Te Werve normaal gesproken helemaal niet gedegradeerd. ,,Tien tot twaalf duels hebben wij door de keepersproblemen verloren. Wij hadden niets anders."

Eerst raakte Mitchell Scheermeijer zwaar geblesseerd. De Slowaak Richard Migas die hem zou vervangen was na een paar weken alweer weg, evenals Nick van Sprang, terwijl Jan Vermolen helemaal niet heeft gekeept. ,,Een aantal duels heeft er zelfs een veldspeler op doel gestaan", weet Van Oostrom Soede nog.

,,Kristian Stilting heeft heel erg zijn best gedaan, maar hij is niet goed genoeg voor dit niveau. Wij hebben er te veel wedstrijden door verloren. Het is helaas niet anders. Ik bedank hem voor zijn inzet en wens hem veel succes bij zijn nieuwe club Coal."

Er is dit seizoen veel gebeurd aan het Julialaantje in Rijswijk. Spelers die tussentijds vertrokken, dubieuze blessures en natuurlijk de doodschop van Mo Faloun tegen Sportlust'46 en de nasleep daarvan.

Geheimzinnig

Om na de zomer beter voor de dag te komen, gaat Te Werve verjongen. ,,Er komen aardig wat nieuwe, jonge spelers onze kant op", weet Van Oostrom Soede, die Delano Vogel, Benjamin el Amrani (beiden VELO), Jay Veerman (Vitesse Delft) en Jordy Mulder (SV Houtwijk) al strikte. ,,Er komen er nog wel meer, maar daar kan ik nu de namen nog niet van geven" is Van Oostrom Soede geheimzinnig.

,,Ik ben ervan overtuigd dat wij met deze nieuwe groep boven in de tweede klasse gaan meedraaien. Het was nu heel zwaar, maar wel leerzaam. Daar gaan wij komend seizoen de vruchten van plukken."

Jeffrey Spaans, die afgelopen zaterdag zijn voetbalschoenen voor het laatst aantrok, vond dat sommige medespelers te gemakkelijk over het niveau van de tweede klasse dachten. ,,Acties werden te ver doorgevoerd, het moest allemaal op de mooie manier", aldus Spaans. ,,Dat kon in de vierde klasse, maar zeker niet in de eerste klasse. Uit ervaring weet ik dat dat keihard wordt afgestraft. Dat is dus ook gebeurd."

Spaans is juist een speler die het van zijn karakter en instelling moest hebben. ,,Puur zakelijk zijn. Het interesseerde mij dan ook niet wat anderen daar van vonden."

Den Haag