De elftalfoto van HMSH C1 van kampioensseizoen 1979-1980. Leider Ed Vuijk staand helemaal rechts. Andro Knel zittend tweede van rechts.
Volledig scherm
PREMIUM
De elftalfoto van HMSH C1 van kampioensseizoen 1979-1980. Leider Ed Vuijk staand helemaal rechts. Andro Knel zittend tweede van rechts. © Privéfoto


Herinneringen aan Andro Knel komen elk jaar weer naar boven: ‘Zijn toekomst lag nog voor hem’

Uit Den Haag Zuidwest komen veel goede voetballers. Zoals Andro Knel. Hij werd prof bij Sparta en NAC. Op 7 juni 1989 kwam hij om het leven bij de vliegramp van het Kleurrijk Elftal bij Zanderij in Suriname. Bij zijn eerste club HMSH zijn ze hem nog niet vergeten. Elk jaar rond deze tijd komen de herinneringen weer boven.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Den Haag